içimdekiler, Politika, Vatan için

Devlet’in Bekası İçin…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Devlet’in bekası için…

Bu söz yalan değil,

Bu söz aldatma değil,

Bu sözde derin anlam yatıyor,

Ama Devlet derken Türkiye Cumhuriyeti’nden değil kendisini kastediyor Sayın Devlet Bahçeli.

Kendi partisindeki mevkisinin bekası için demek istiyor.

Devlet Bahçeli’nin hali; her gün dayak yese de; o benim kocam diyen kadının hali gibidir, sahiplenilmeye muhtaç!

Vatanseverlik, partinin üst koltuğunda oturan zat’ın her dediğini yapmak ile olmaz. Elinden ne geliyorsa bir insan, o yapabileceğinin en iyisini yapıyorsa vatanseverdir.

Sırf bir partinin sempatizanı olmak, partinin yönetim koltuğunu bir şekilde eline geçirmiş bir zat’ın her dediğini doğru kabul etmek değildir; her dediğini kabul ediyorsan, her dediğini yapıyorsan köle olduğunu da kabul etmelisin. Eğer köle olduğunu kabul etmiyorsan o zaman doğru olan ne ise onu yap.

Eskiden, özellikle Avrupa’da köleler kürek mahkumu olarak kullanılıyordu. Koca bir gemi. İçinde yüzlerce güçlü kuvvetli mahkum . Ama diğer mürettebat o kadar kalabalık değildi. Yerle bir edebilirlerdi ama köleler özgür olmayı hiç istemiyorlardı, girişimde dahi bulunmuyorlardı, birlikteliklerin güç doğardı ama yapmıyorlardı neden? Çünkü köle olsalar da ekmek elden su gölden geliyordu. Özgür olsalar sorumluluk sahibi olacaklardı da o yüzden!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.