Biyografi, Dram, Sinema Felsefesi

Professor Marston and the Wonder Women, Wonder Woman Nasıl Doğdu

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Hiç merak ettiniz mi; bir çizgi roman oluşturulurken, çizene yazana esin kaynağı olan nedir?

Bir çizgi roman yazarının – çizerinin çevresindeki olaylara bakış açısıdır veya kendi yaşadıklarının beynindeki yarattığı yansımadır; siz benim gözümden görebiliyor musunuz hayatı ben sizin bakış açınızla görebilir miyim?

Tabi ki HAYIR?

Nasıl ki Beethoven sağır, Bach kör olmasına rağmen, besteleri günümüzde hala çalınıp dinlenebiliyor; bir çizgi romanda gerçekte yazarının – çizerinin hayatı için bir anlam ifade ettiğini düşünmeliyiz!

Abartılı mı dediniz?

Abartılı diyenler çevrenizde konuşulanlara hiç kulak kabartmıyorsunuz herhalde; dedikodularda ne fanteziler var!

Abartı tabi ki de vardır ve olacaktır!

Psikoloji bilimi ile ilgilenen Profesor William Moulton Marston’ın, Psikolog karısı ve daha sonra aralarına gönüllü olarak katılan asistanı üçgeninde kadın psikolojisi üzerine deneye dönüşen çalışmasının, çevresindeki algı ve ahlaki yapının etkisi ile nasıl Wonder Woman’a dönüştüğünü, Profesör Marston’ın çizgi romandaki yazılar ve çizimler nedeni ile ahlak bürosu tarafından sorgusundaki gerçek ifadesi doğrultusunda beyaz perdeye taşıyan, çizgi romanların iç yüzü temalı başarılı bir film.

Wonder Woman aslında Profesor William Moulton Marston’ın karısının ve asistanının özelliklerinin birleşimi olarak düşleyerek sahip olmak istediği bir kadın hayali…

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 7,1 / 10

Sinemalar.com Puanı: 6,1 / 10

Turkcealtyazi.org Puanı: 6,7 / 10

Tür: Biyografi , Dram

Yapımı: 2017 – ABD

Süre: 108dk

Profesör Marston ve Wonder Women Filmi Oyuncuları: Rebecca Hall, Luke Evans, Bella Heathcote, Christopher Jon Gombos, Katie Hanley

Yönetmen: Angela Robinson

Senaryo: Angela Robinson

Yapımcı: Amy Redford, Terry Leonard

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.