Politika

Güçlüyüz Demekle Güçlü Olunmaz

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) 49. Genel Kurul Toplantısı’nda TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik’in konuşmasından:

…Güçlü bir Türkiye hayali ile yola çıktık. Amacımız güçlü bir geleneği güçlü bir geleceğe taşımaktı. Emin olun güçlüyüz demekle güçlü ülke olunmuyor. Ülkeleri güçlü yapan değerler var. Bunlar hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygıdır.

BİLİNMEZLİK GÜVENSİZLİK YARATIYOR

Bir ülkenin küresel dünyada güçlü olası için dünya ile bağlantısının da güçlü olması lazım. Dünya artık çok önemli bir kavşakta. Bilinmezlik aynı zamanda güvensizlik yaratıyor. Önümüzdeki dönemde Asya ve Çin gerçeği göz ününde bulunmadan analiz yapılamıyor.

TÜM CUMHURİYET DEĞERLERİ BİZE EMANETTİR

Geçtiğimiz iki yılda ülkemizde siyasi ve ekonomik anlamda çok şey yaşandı. Yönetim şeklimizi değiştirmek için referanduma gittik. Suriye’deki varlığımızı askeri boyuta taşıdık. Hain bir darbe girişimi yaşadık. Bugün ülkemizin en büyük sorunlarından biri kutuplaşmadır Farklılıklarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Herkesin aynı şeyleri düşündüğü yerde kimse çok fazla düşünmüyor demektir. Uzlaşma asla yenilgi değildir. Uzlaşmanın mutlaka bir formülü bulunur. Demokrasi kısa vadeli siyasi hesaplara asla kurban edilemez. Demokrasi ve özgürlükler başta olmak üzere tüm cumhuriyet değerleri bize ait ve emanettir. Unutmayalım demokrasi ithal edilmez. İnşaa edilir. Türkiye’ye demokrasi borcumuz var.

İNSAN SUSTUKLARINDAN DA SORUMLUDUR

İnsan sadece söylediklerinden değil sustuklarında da sorumludur…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.