dehşet sokağı poster
Dram, Gizem, Korku, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Dehşet Sokağı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

dehşet sokağı posterYorum: Anne baba ve iki çocuktan oluşan dört kişilik bir aile,

Bütçelerine göre kiraladıkları mazisi kötülüklere sahne olmuş klasik bir amerikan evi (klasik amerikan evi derken; göz önünde görünmesi istenmeyen her şeyin tıkış tıkış edildiği büyük bir bodrum, üst kattan bodrum katına çamaşır göndermek için kullanılan bir asansör, ileride belki işe yarayacak da kullanılacağım denilen eşyaların biriktirildiği tavan arasını anlatmaya çalışıyorum.)

Üç harfliler bu evi mesken tutmuşlar ama bizim ailemiz bundan bi haber! (bütçelerine uygun kelepir bir ev işte, daha ne olsun!)

Üç harfliler bir aile faciası istiyorlar; evin reisinin düşüncelerine giriyorlar ve onu kocalıktan da babalıktan çıkartıyorlar (çıkartıyorlar derken; o eski anlayışlı o değil de fırsatını bulduğunda herkesi bir kaşık suda boğacak bir caniye dönüşmek üzere olduğunu anlatmak istiyorum)

Kadın çocuklarını alıp evi terk edebilir ve kurtulabilir ama yapmıyor, dört kişilik bir aile ve kocasını da yanında götürmesi lazım (savaşta askerlerin kardeşliği gibi, geride kimse kalmayacak; ya hepimiz ya da hiç birimiz), üç harfliler burayı mesken tutmuş ise buradan uzaklaşmak bütün sorunlarını çözecektir. Bir punduna getirip kocasını iş göremez duruma getirir, artık tehlikesizdir… Dört kişilik aile üç harflilerin mesken tuttuğu mekandan uzaklaşırlar… üç harfliler kaybeder; Kazanan bir birine sıkı sıkıya bağlı aile olur.

Benim Puanım: 5 / 10

IMDB Puanı: 6 / 10

Vizyon Tarihi: 04 Kasım 2005

Yapımı: 2005 – ABD

Tür: Dram, Gizem, Korku

Süre: 90 Dak.

Yönetmen: Andrew Douglas

Oyuncular: Ryan Reynolds, Melissa George, Rachel Nichols, Jimmy Bennett, Jesse James

Senaryo: Scott Kosar, Jay Anson

Yapımcı: Michael Bay, Andrew Form

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.