sen sen değilsin
Dram, Sinema Felsefesi

Sen Sen Değilsin, You Are Not You

Paylaş; başkaları da faydalansın!

sen sen değilsinALS (amyotrofik lateral skleroz), motor nöron hastalığı olarak da anılan, merkezi sinir sisteminde, omurilik ve beyin sapı adı verilen bölgede motor sinir hücrelerinin (nöronlar) kaybından ileri gelen bir hastalıktır.

ALS hastaları yürüyemez, ayakta duramaz, tek başlarına yatağa girip çıkamaz ve kollarını bacaklarını kullanamazlar. Hastalığın ileriki safhalarında hastalar, solunum sistemlerindeki kasların zayıflamasından dolayı solunum güçlüğü çekerler. Yapay solunum ile hastanın solunumu desteklenerek bir süre daha hastanın rahat ettirilebilir ve solunum problemleri biraz daha azaltılabilir. Fakat bu işlemlerin yapılması ALS’nin yayılmasını ve ilerlemesini etkilemez. ALS hastalarının büyük bir çoğunluğu hastalığın belirtilerinin çıkmasından itibaren 3 ile 5 yıl içinde solunum yetmezliğinden ölmektedir. Bununla beraber, hastaların %10’u, 10 yıl veya daha fazla yaşamaktadır.

Bir kişinin ALS hastalığına yakalanmış olması, onun insanlıktan çıktığı anlamına gelmez, zihinsel fonksiyonlar ve belleği sapasağlamdır, o hala insandır ve insanca muameleyi hak etmektedir.

Bu film bir ALS hastasının nasıl zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini ve duygularını çok net bir şekilde anlatmaktadır.

Dost dediğim kara günde belli olur. İyi günde zaten kimsenin kimseye ihtiyacı yoktur.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,4 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8,3 / 10

Yapımı : 2014 – ABD

Tür : Dram

Süre: 104 Dak.

Yönetmen : George C. Wolfe

Oyuncular : Josh Duhamel ,  Hilary Swank ,  Ali Larter ,  Emmy Rossum ,  Julian McMahon

Senaryo : Jordan Roberts ,  Michelle Wildgen ,  Shana Feste ,  WGA

Yapımcı : Hilary Swank ,  Denise Di Novi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.