Dini, Vatandaşlık

Adana Yurt Yangını Kader değil Cinayettir

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Adana’nın Aladağ ilçesi Sinanpaşa Mahallesi’ndeki 3 katlı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda 29 Kasım 2016 Salı akşamı çıkan yangında 12 kız kardeşimiz hayatını kaybetmiştir.

Olay soğuyunca bu ölümlere kader diyenler olacaktır.

Ama bu kesinlikle kader değil; ihmallerin (kapı pvc ve kapının açma kolu çıkarılmış, şalterler eski, kaçak akım rölesi devre dışı, iç mekan ahşap ve halı kaplı) neden olduğu, göz göre göre, geliyorum diyen bir facianın sonucu gerçekleşen cinayettir.

Bu olaya kader deyip olayın üstünü örtmeye çalışarak olayda ihmali bulunanları suçsuz ilan etmeye çalışanlar acaba Allah’ı suçladıklarını bilmekte midirler?

İyilik de kötülük de Allah’tan gelir ama Allah insana akılı boşuna vermemiştir; sorunları görme, analiz etme, sorunlara çözüm üretme, sorunların çözümünü uygulama yetisi vermiştir. İhmaller zinciri sonucunda, dönüşü olmayan bir yola, gencecik yaşlarında girmek zorunda bırakılan kardeşlerimizin katillerinin, Müslümanlığın temellerinden olan ADALET karşısında CAN almanın cezası ne ise onun ile cezalandırılmaları gereklidir.

Sorumlusu her kim ya da kimler olursa olsun, pişmanlık ifade eden yalvarmalarına bakmadan, bu olay bir daha gerçekleşmesin diye, ibretlik bir ceza almaları şarttır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletin vekillerinin de bu ve benzeri olayların bir daha asla yaşanmaması için, işin uzmanlarının görüşleri doğrultusunda kapsamlı bir mevzuat yapmaları gereklidir.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.