Vatan için, Vatandaşlık

15 Temmuz’un Açığa Çıkardığı Türkiye Gerçekleri

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir elin nesi var iki elin sesi var demiş atalarımız; yani uzmanlarına danışılmadan, ben emrediyorum olacak ile ülke işleri yürümez.

Türkiye’de liyakat sistemi diye bir sistem mevcut değildir; benim adamım sistemi mevcuttur!

Türkiye’de makam olarak bir yerlere gelebilmek; hala sırtını dayayabileceğin birileri ile mümkündür ki; buna lise sınavlarında istediğin puanı alarak istediğin liseye girmek, üniversite sınavlarında istediğin puanı alarak istediğin istediğin üniversitenin istediğin bölümüne girmek, kpss’de yüksek puan alarak istediğin kurumdaki işe girmek, işte iken istediğin alakan olmasa bile istediğin bir yere ve/veya makama atanmak vb. de dahildir.

Türkiye’de her kurum ve kuruluş için torpilin işlemediği liyakat sistemi kurulmalıdır.

Kısa zamanda, sanki ondan başka yokmuş gibi, hatırlı işler alıp hatırı sayılır servetler eden iş adamlarına da “yürü…” diyen bir makam sahibi vardır.

Din ile ilgili verdiği bilgilerin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, eğitimlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nın kontrolünde olması gerekirken cemaatler istedikleri gibi at koşturmakta, kontrol edilememektedir.

Diyanet İşleri dinde bütünlüğü sağlamalıdır. 

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde bütünlüğü sağlamalıdır.

Askerimize Polisimize “vatan için öl de ölür!” tezi doğrulanmıştır ama terörü bitirmek için şimdiye kadar kimse Asker ve Polis’e terörü bitir dememiştir.

İrtica sorunu: bir kişinin Müslüman olup Müslümanlığın gereklerini yerine getirmesi değil, bir cemaatten olup cemaatinin emrini yerine getirmesi sorunudur.

Türkiye vatandaşını vatan için olduğuna İNANDIR, Türkiye vatandaşına vatan için HEDEF GÖSTER, Türkiye vatandaşı vatan için YOLU KENDİSİ AÇAR.

Türkiye vatandaşını KANDIRMA; kandırmaya çalışırsan ne kadar güvenliğin olursa olsun ayakları altında ezilirsin!

29 Ekim, 18 Mart, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos anma ve kutlamaları da artık güvenlik sorunu olmadan ve eskilerine nazaran daha büyük coşkularla kutlanabilir.

Tarihten ders almayan milletler, tarih sahnesinden yok olmaya mahkumdur! (İnşallah bunun bilincinde hareket ediliyordur.)

1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranların, tarih derslerini ne kadar iyi çalışmış olduklarını bir kez daha gördük; ki onların kurdukları sistemi gerekçesiz bozduğumuzda, Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasına sebep olan olaylar ile karşılaştık.

Bu vatan Türk ve Müslümanlarındır.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.