Gerilim, Gizem, Korku, Sinema Felsefesi

Saklambaç, Ready or Not

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir kenara not edelim;

  • Kedi tarafından köşeye sıkıştırılmış bir fare, ne kadar çelimsiz olursa olsun, av olmamak için son gayret ile bir kaç tırnak izi bırakmadan ruhunu teslim etmez.  
  • Her kuşun eti yenmez

“Zenginler sahiden ne garip insanlarmış!” diye bir tabir geçiyor filmin bir yerinde, sizce de öylemi?

Çizerinin hayatında kuruş kazanamadığı tablolara milyonlarca dolar vermek, yolda süremeyeceği arabaları garajına dizmek, sırf var desinler diye en pahalı gökdelenin en kat katından bir daireye sahip olmak, sırf pahalı diye ihtiyacı olmadığı bir şeyi almak ve hatta daha çok para kazanabilmek için gayri resmi müsabakalarda iddia oynamak gibi şeyler yapabiliyorlar.

  • Bazı insanlar şeytanın efendisi olabilirler ama o kadar ileri giderler ki; şeytan bile onlara sırtını döner.

Filmin ne zaman bitirileceği konusunda sıkıntıya girmiş olmalılar ki; filmin başlangıcı iyi, gelişmesi çok iyi gerilim yaşatmasına rağmen sonuç kısmı aceleye getirildiği hissi verdiğinden beni tatmin etmedi.

Karakterler, film için iyi seçilmiş olmasına ve av/avcı temalı bir film olmasına rağmen, çok ciddi olunması gereken sahnelerde takındıkları sırtlanvari tavırları ile filmi ciddiyetten uzaklaştırmış. Öldürmek, şeytana hizmet etmek bunu gerektirir diyebilirsiniz ama izlerseniz görürsünüz… Olmamış!

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 7 / 10

Vizyon Tarihi: 11 Ekim 2019

Tür: Gerilim , Gizem , Korku

Yönetmen: Matt Bettinelli-olpin , Tyler Gillett

Senarist: Ryan Murphy

Yapımı: 2019 – ABD

Saklambaç Filmi Oyuncuları: Samara Weaving, Andie MacDowell, Adam Brody, Elyse Levesque, Kristian Bruun

Yapımcı: William Sherak , Tripp Vinson

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.