Bilim Kurgu, Dram, Korku, Sinema Felsefesi

Şeytanın Oğlu, Brightburn

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Dünyaya Kripton gezegeninden bir araç içerisinde, bebek olarak düşen (gönderildi demek doğru olur), çiftçi – çocukları olmayan karı koca bir çift tarafından sahiplenilen, artan yaşı ile birlikte güçlerinin farkına varmaya başlayan, güçlerini kontrol etmeyi öğrenen ve güçlerini dünyada kötülüğe karşı kullanan ama Kripton taşı yakınlarında olursa hiç bir gücünü kullanamayan Süpermen’i biliyorsunuz…

Hiç duymadıysanız dahi girizgahtan artık biliyorsunuz.

Bu filmde de kripton gezegeninden değilde başka bir dünya dışı yerden gelen, kripton olmasa da geldiği uzay aracının kaplamasına karşı güçsüz kalan ama kötü güçlere sahip bir çocuk ile karşı karşıya geliyoruz.

Süpermen vatandaş halinde gözlük ile kendini kamufle edip, gözlüğünü çıkartıp pelerin giydiğinde kimse tarafından tanınmazken, buradaki karakter yüzüne çirkin bir maske, sırtına da çirkin bir pelerin geçirmek suret ile çocuk sevimliliğinden, şeytanın kılığına bürünüyor.

Filmin içeriğindeki en büyük dikkatimi çeken ise, çocuğum olmasından mıdır nedir; çocuk kötülük, bir çocukta beklenildiğinden daha kötü bir eyleminde babanın sert kullanarak durumu lehine çevirme eğilimine karşı annenin “ama o daha bir çocuk” yaklaşımıdır.

Çocuk daha kendi kötülük potansiyelini fark etmediği zaman “canım cicim” savunulmasa işler eski tabirle yılanın başı büyümeden bertaraf edilebilirdi.

2019 yılındaki, Marvel ve DC Comics’in onca kahraman filminden sonra Netflix tarafından çektirilen kötü karakterimiz daha çocuk…

Bakalım büyüdükçe karşısına hangi kahramanı geçirecekler?

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 6,2 / 10

Süre: 90dk

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku

Yönetmen: David Yarovesky

Senarist: Mark Gunn , Brian Gunn

Yapımı: 2019 – ABD

BrightBurn Filmi Oyuncuları: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn

Yapımcı: James Gunn , Dan Clifton , Mark Gunn

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.