Aksiyon, Gerilim, Sinema Felsefesi

6 Hayalet, 6 Ölü Diri, 6 Underground

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Dünyayı kurtaramayız belki ama, bir çok kişi için daha yaşanabilir hale getirebiliriz!

Ne kadar güzel bir bakış açısı değil mi!

Filmden bir cümle ve bence bu cümle filmin temasını anlatmaya yeter de artar bile!

Ama ben sizin için özet geçeyim; bizi Türkiyeyi ilgilendiren daha enteresan olaylar var…!

Zengin bir iş adamı, rahat para içerisinde yaşamak varken, başkalarının refah içerisinde yaşaması için, seçtiği kendi alanında üstün yetenekli 5 kişi ile birlikte, parasının satın alabileceği alet edevat ve teknoloji ile dünyayı daha rahat yaşanabilecek bir yer haline getirmek için kötü karakterde insanlara karşı mücadeleye girişiyor…

Ekibin ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar sıkı kuralları olursa olsun,  olaydan önce yapılan plan ne kadar dahiyane olursa olsun; insan olan yerde mutlaka hatalar da olacaktır ve bu filmde ise aksiyona aksiyon, heyecana heyecan, maceraya macera katacaktır…. Bu filmde fazlasıyla var.

Turgistan diye, güvenliklerinden endişe duysunlar diye hastaneleri, geleceklerini göremesinler okulları, umutları ortadan kalksın diye gençleri ortadan kaldırma emri verebilen bir diktatöre karşı harekete geçerler…

Diktatör, konvoyunda sürüsüne Amerikan cipi çok iyi korunmaktadır ve acımasızdır. Düz mantıktır. Kararları katidir. Kimse karşı çıkamamaktadır.

Gelelim bizim ile yani Türkiye ile bağlantılı olduğuna inandığım ipuçlarına;

Olay Turgistan diye bir ülkede geçiyor; Turgistan diye güçlü bir imparatorluk eskiden varmış…

Ama 1. Ahmet’ten bahsediliyor; kardeş katlini sona erdiren padişah olduğundan…

Alparslan’a benzettiğim ama bir Yeniçeri heykeli de olabilir; heykelinin yıkılma görüntüleri var;  buradan Türkiye’de, kısa süre sonra yönetim sisteminde değişikliğe gidileceğine atıfta bulunuluyor olabilir. Böyle ise heykelin Alparslan olması kuvvetle muhtemel çünkü Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Alparslan’dır. Heykelin yıkılması ile yönetim değişikliği ve aynı zamanda Anadolu’nun Türkler’den temizlenme faaliyetlerine başlanacağından bahsediliyor olabilir.

Aşırı Paranoyakça komplo teorisi diyebilirsiniz ama Amerika Birleşik Devletleri film endüstrisini yöneten makam; Pentagon yani Amerika Savunma Bakanlığı. Filmler ile amaç göstererek askeri operasyondan önce algı operasyonu gerçekleştiriyorlar.

Temayı veriyorlar, senaryoyu özgür bırakıyorlar ve sonuçta herkesin istediği bir film çıkmış oluyor.

Ekibin 6 kişi olmasında da bir amaç mutlaka vardır diye düşünüyorum ama çözemedim.

Dakika 1/60 da başlayan aksiyon, filmin sonuna kadar devam ediyor…

Tabi çekim hataları da yok değil; Örneğin daha ilk başlardaki sahnelerde fıstık yeşili Alfa Romeo Giulia, bir kamyon ile çarpışmaktan kurtuluyor ama sürücü yani sol tarafı baştan sona çiziliyor ve sol dikiz aynası kopuyor… Ama anlaşılan 2 Alfa Romeo Giulia kullanılmış ki; Alfa Romeo Giulia kullanılan sahneler boyunca bir dikiz aynası görüyorsunuz bir görmüyorsunuz, bir yerine konuluyor bir yok oluyor. O kadar da olur canımmm.

Hadi iyi seyirler. 

Bu arada filmin Türkçe ismini bir çevirisi yok ama hileli ölümden sonra hiç bir kimlik sahibi olmadan hayalet gibi işleri çözdüklerinden 6 Hayalet veya 6 Ölü Diri isimlerinin uygun olacağını düşündüm. İzleyin bakalım siz ne diyeceksiniz?

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,2 / 10

Tür: Aksiyon , Gerilim

Yönetmen: Michael Bay

Senarist: Paul Wernick , Rhett Reese

Yapımı: 2019 – ABD

6 Underground Filmi Oyuncuları: Ryan Reynolds, Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Ben Hardy, Adria Arjona, Dave Franco, Corey Hawkins

Yapımcı: Michael Bay , David Ellison

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.