Dram, Sinema Felsefesi

Mucize 2 Aşk, Miracle 2 Love Story

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Oyuncuları ünlüler geçidi gibi, oyunculuklar harika, konu muhteşem, anlatı harikulade, şive egeli, gerçekte de yaşanmış bir olayı anlatan film hayatın içinden…

Herkes diğer herkesin hayatından da sorumludur; Herkesin diğer herkes için yapabileceği bir şey mutlaka vardır, dünyadaki herkese yardım edemezsin belki ama birilerinin hayatını daha yaşanabilecek bir hale getirebilirsin.

Öğretmenler, gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır!

Cehaletin etkilerini ancak eğitimli iyi insanlar ortadan kaldırabilirler.

Maliyeti devlete ne olursa olsun en ücra köyde bile öğretmen olmalıdır çünkü sağlayacağı fayda Türkiye’yi her zamankinden zengin hale getirecektir.

Kimseyim dininden – dilinden – ırkından – nasıl göründüğünden yargılamayın; çünkü bu yaptığınız Allah a şirktir; Herkesi Yaradandan ötürü kucaklayın, sevin.

Düşmez kalkmaz bir Allah gün gelir ele güne muhtaç hale gelirsin.

Doğarken sen ağlarken herkes gülüyordu öyle yaşa ki öldüğünde sen onları görmeyeceksen bile buna rağmen ağlamayan tek göz olmasın

Birinin hayatına değer kat hayata değer katmış olursun.

Neden buradayım deme; sana Allah bir görev verdi ve o yüzden oradasın. Amacını öğren, görevini yerine getir, sonucunu hak et. 

Doğunun ücra bir köyündeki cehalete savaş açan Egeli bir öğretmenin hayatlara değer katan takdire şayan mücadelesi…

Bu filmi izledikten sonra, bir apartmana sıkışık, kafe bara gitmeyi sosyalli zanneden, televizyon başında dizi – film ile ömrünü heba edenler; Foça sahilinde eş dostları ile olmanın hayallerini kuracak…

Daha ne anlatayım; her sahnesi dokunaklı;

Hüzün var, ağlatan…

Neşe var, kahkaha attıran…

Aşk var, keşke bende yaşayabilsem dedirten…

Ders var, şükrettiren…

İlk filmin sonunda Aziz köye kötürümlükten kurtulmuş olarak dönüyordu; İşte bu bölüm o arayı dolduruyor; Aziz ve eşi Mızgın’ın her şeye göğüs geren hikayesi.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 6,8 / 10

Tür: Dram

Yönetmen: Mahsun Kırmızıgül

Senarist: Mahsun Kırmızıgül

Yapımı: 2019 – Türkiye

Mucize 2 Aşk Filmi Oyuncuları: Mert Turak, Fikret Kuşkan, Biran Damla Yılmaz, Erdal Özyağcılar, Şenay Gürler, Sinan Çalışkanoğlu, Mahsun Kırmızıgül, Melis Sezen, Levent Sülün, Deniz Oral, Sera Tokdemir, Deniz Özerman, Meray Ülgen, Suna Selen, Erol Aksoy, Metin Yıldız, Nazmi Kırık, Zekeriya Karakaş, Hakan Can Kargıdanoğlu, Dilek Denizdelen, Berivan Karaman, Berna Sülün, Ali Sürmeli, Erol Demiröz, Meral Çetinkaya, Ayda Aksel

Yapımcı: Mahsun Kırmızıgül , Necati Akpınar , Murat Tokat

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.