Biyografi, Dram, Müzikal, Sinema Felsefesi

Judy, Judy Garland, Frances Ethel Gumm

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Ünlü şarkıcıların, sinema sanatçılarının hayatına imreniyor olabilirsiniz…

Onların istedikleri her şeyi yiyebildiklerini, istedikleri her yere gidebildiklerini, istedikleri her şeyi yapabildiklerini düşünüyor olabilirsiniz?

İnanın onlarda menajerlerinin ve kendilerine yatırım yapıp daha fazlasını elde etmeye çalışan sermaye sahiplerinin kölesidir.

Her hareketleri bir danışman tarafından planlanmaktadır.

Verimli günlerinde sömürgenler çevresinde pervane olurken, sarsıldığı anda çevresinde elini tutacak kimse bulunmamaktadır.

Bu filmde ünlülerin yaşamının bir kısmını izledikten sonra Onlar gibi olmak istemeyeceğinize eminim.

Bir biyografi filmi olduğuna göre Judy’nin biyografisine bir göz atalım:

Frances Ethel Gumm ya da sahne adıyla Judy Garland Amerikalı sinema sanatçısı ve şarkıcıdır.

Oz Büyücüsü’yle (1939) sinemaya çocuk yıldız olarak başlayan, Somewhere over the rainbow şarkısıyla tüm dinleyenleri ağlatan Hollywood oyucularındandır. Mickey Rooney ile bir ikili oluşturmuşlardır.

Garland’ın ölümünden sonra 1997’de, Grammy Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü. Kayıtlarının birçoğu Grammy Onur Listesi’ne girmiştir ve 1999’da Amerikan Film Enstitüsü onu klasik Amerikan sinemasının en büyük 10 kadın yıldızı arasına yerleştirmiştir.

Birkaç kez intihara teşebbüs etmiştir. 1969’da aşırı dozda ilaçtan ölmüştür. Aktris Liza Minelli’nin annesidir.

Garland erken yaşta kişisel yaşamında mücadele etti. Erken açlığın baskısı, ergenlik döneminden itibaren fiziksel ve zihinsel sağlığını etkiledi; kendi imajı, fiziksel olarak çekici olmadığına inanan film yöneticileri tarafından etkilendi ve sürekli eleştirildi. Aynı yöneticiler onun ekrandaki fiziksel görünümünü değiştirdiler. Yetişkinliğine, alkol ve madde bağımlılığı ve ayrıca finansal istikrarsızlıktan rahatsız oldu; sık sık yüz binlerce dolarlık geri vergi borcu vardı. Yaşamı boyunca uyuşturucu bağımlılığı, Alkol bağımlılığı ile uğraştı. nihayetinde Londra’da 47 yaşında kazara aşırı bariz doz aşımı sonucu ölümüne yol açtı.

1969’un başlarında, Garland’ın sağlığı kötüleşti. Haftada 2.500 £ ödenen beş haftalık bir çalışma için Londra’da Talk of the Town gece kulübünde sahne aldı ve Mart 1969’da Kopenhag’da son konserine katıldı. Beşinci ve son kocası, gece kulübü müdürü Mickey Deans ile 15 Mart’ta Londra’daki Chelsea Kayıt Bürosunda evlendi. Herron’dan boşanması 11 Şubat’ta sonuçlandı.

22 Haziran 1969’da Deans, Londra’daki Belgravia Cadogan Lane’deki kiralık evlerinin banyosunda Garland’ı ölü buldu; 47 yaşındaydı. Soruşturmada Coroner Gavin Thurston, ölüm nedeninin, barbitüratların “dikkatsizce aşırı doz aşımı” olduğunu gösteriyordu. Thurston, doz aşımının istenmediğini vurguladı ve hiçbir kanıt intihar ettiğini ileri sürmedi. Garland’ın otopsisinde mide zarında iltihaplanma görülmedi ve midesinde ilaç kalıntısı görülmedi, bu da ilacın tek bir doz yerine uzun süre boyunca yutulduğunu gösterdi. Ölüm sertifikası ölümünün “kazara” olduğunu belirtmiştir.

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 7 / 10

Vizyon Tarihi: 3 Ocak 2020

Süre: 118dk

Tür: Biyografi , Dram , Müzikal

Yönetmen: Rupert Goold

Senarist: Tom Edge

Yapımı: 2019 – İngiltere

Judy Filmi Oyuncuları: Renée Zellweger, Finn Wittrock, Jessie Buckley, Michael Gambon, Rufus Sewell

Yapımcı: David Livingstone

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.