Aksiyon, Dram, Fantastik, Gerilim, Sinema Felsefesi

Durdurulamaz Güç, Bloodshot

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Alakalı alakasız her filme koydukları gibi, bu filmde de pas geçmemişler; Amerikan Askerleri, kendi sakat kalma ve ölüm pahasına, başka ülkelerde savaşlara katılmaktadırlar. Diğer taraf her zaman suçludur. Filmde bir karakter Suriye’de, bir diğeri Irak’ta başka biri de Afganistan’da savaşarak sakat kalmıştır….

Ama orduya teknoloji üreten bir firma, askerlerin kaybettikleri uzuvları yerine, robot uzuvlar geliştirmiştir…

Son çalışması ise olağanüstüdür; son çalışmasında bir bedenin damarlarına kan yerine nano robotlar enjekte edilmiş ve programlanmaları sayesinde vücuda ekstra destek vermektedirler. Mesela bir domuz kurşunu yanağı deldi geçti parçaladı diyelim, bu yanak içindeki nano robotlar yanağın aynı şeklini geri getirmektedir…

Bu da o insanı ölümsüz bir savaşçıya çevirmektedir…

O insan iyi eğitim almış bir asker olursa mücadele edilmesi de o derece zor olacaktır…

Eğer bilim adamları çalışmalarını insanlığı yok etmek için değilde insanlığa fayda sağlamak için yapsalardı ve birileri bilim adamlarını rakiplerini ortadan kaldırmak yerine ortak çalışmaya ikna etseydi hem icadın daha erken ortaya çıkarması sağlanır hem daha iyi hem de daha kısa zamanda insanlığın geleceğini sağlam zeminlere oturtulurdu.

Ama maalesef şu anda insanların çoğunun derdi daha çok para.

İnsanoğlu neden bencildir. Neden Hep bana hep bana der!

Bu film bilgisayar dünyası içinde nasihatler veriyor; iyi bir bilgisayarcı programlarını kendisi yazar. Açık kaynak kod veya başka programcının yazmış olduğu kodu kullanıyorsa, o kodu kullandığın programa giriş kapısını da başkalarına vermiş olursun diye basa basa göstermektedir.

Peki bir insanı kendi çıkarın için nasıl güdülersin?

İşte bu film onu da çok güzel anlatıyor?

O kişiyi, yaptığı iş konusunda iyi oldupuna ve yapılması gereken şeyleri yaptığına inandırıp bunun üzerine duygularına hitap eden bir senaryo yazıp, gerçekler ve o kişinin algıları ile oynayarak?

Mesela filmde olduğu gibi; bu insan sana bunu yaptı diyerek intikam duygularını kamçılarsın ve sonuç içinde tüm imkanları eline verirsin…

Bizde de yandaş basın haberlerinde algı yapılıyor, milletin vekilleri de ülkenin başkanı da buna çanak tutuyor; mesela İstanbul’da cereyan eden Gezi olaylarında başkan ne dedi; benim türbanlı bacıma saldırdılar ve sapık bir fantezi ile senaryolar söylediler, halkın milli duygularını ne kadar cami imamı su içiyorlardı, ayakkabılarını çıkardılar dese de sürüldü ve başkan eylemcileri camide içki içtiler, pis ayakkabılarını çıkarmadan içeri girip her yeri pislettiler diye naralar attı… bu ve başka fantezilerin sonucunda infazcı yandaşlar ve polisin gezi eylemlerine müdahalesi sertleşmeye, vahşileşmeye başladı…

Çocuk öldü; orada ne işi vardı bile dendi!

Alım gücü düşmüş ama ekonomi çok iyi, onlarca şehide rağmen başarılı askeri operasyonlar yapıyoruz, sokak röportajlarında ahali hala Allah’a şükür diyor. En başarılı algı operasyonu bence Türkiye’de yapılıyor. Savaşmadan köle yapılan bir halk. Aksini söyleyen var mı?

Vb Vb Vb

Vin Diesel yine role cuk diye oturmuş.

Ve bu film seriye gidecek gibi görünüyor.

Hoşgeldin kahramanlar arşivimize Bloodshot.

Efektleri ile tam görsel şölen olduğunu da itiraf edeyim, sanki o sahneleri siz yaşıyorsunuz!

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 5,6 / 10

Vizyon Tarihi: 13 Mart 2020

Süre: 109dk

Tür: Aksiyon , Dram , Fantastik , Gerilim

Yönetmen: Dave Wilson

Senarist: Eric Heisserer

Yapımı: 2020 – ABD

Bloodshot: Durdurulamaz Güç Filmi Oyuncuları: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan, Toby Kebbell, Talulah Riley, Lamorne Morris, Guy Pearce, Siddharth Dhananjay, Tyrel Meyer

Yapımcı: Jason Kothari , Dinesh Shamdasani , Neal H. Moritz , Toby Jaffe

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.