Bilim Kurgu, Dram, Sinema Felsefesi

Küçük Joe, Little Joe

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yeni bir çağdayız,

Genetik çağı,

Genetik müdahale ile yetişmediği topraklarda bir bitkiyi yetiştirebiliriz,

Genetik müdahale ile organa ihtiyaç duyan birisi için, bir başkasının organ bağışlamasını veya organ bağışı yapan birisinin ölmesini beklemek yerine, vücuduna tam uygun organları var edebiliriz,

Spermi ve yumurtayı genetik olarak analiz ve onlara genetik olarak müdahale ederek istediğimiz özelliklerde çocuk sahibi olabiliriz, (hatta artık sperm ve yumurta dışında bir ebeveyne dahi ihtiyaç duyulmayan yapay rahimde bebek gelişimi deneylerinin bile başarı ile gerçekleştiği belirtilmekte…)

Hastalıklara neden olan gene, daha bebek dünyaya gelmeden müdahale ederek hastalıkları kökten yok edebiliriz… 

Peki görünüşte her şey, bizim isteklerimize uygun olduğu için mükemmel görünüyorken ya arka planda, yani sezinleyemediğimiz yerde, o yeni gen dizilimi, bizim geleceğimizi negatif yönde etkileyecek unsurlar barındırıyorsa!

Filmi anlatmayacağım! Sihri bozulmasın.

Yukarıda bahsettiklerime ek olarak filmden çıkartılacak en önemli ders: Laboratuvar ortamında belirlenmiş kurallara, prosedürlere harfiyen uyulmalıdır ve laboratuvar 24 saat her açıdan kamera ile izlenmelidir; çünkü ne zaman ne olacağı belli olmaz.

Genetik ile ilgili yorumumuzdan sonra geçelim mutluluk kavramına?

Mutluluk için yapay şeylere ihtiyaç var  mıdır?

Mesela çiçekten çıkan kokunun beynimizin limbik tarafını etkileyerek, oksitosin salgılanmasını, bu oksitosin ile kendisine bir annenin bebeğine bağlandığı gibi bağlanmasını sağlamasını, böylelikle entidepresan, keyif ve mutluluk verici olması için böyle bir şeye ihtiyacımız var mı?

Böyle bir şeye ihtiyacımız yok!

Eğer oksitosini veya benzeri mutluluk veren endorfin hormonunu bizim vücudumuz salgılıyorsa bunu biz salgılatmalıyız, yapay kokular, ilaçlar, uyuşturucu maddeler ile falan değil.

Yoksa o anlık, bizim isteğimizi yerine getiren şey, belkide o andan sonraki ömrümüzü bir çıkmaza sürükleyecektir. 

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 5,9 / 10

Vizyon Tarihi: 27 Aralık 2019

Tür: Bilim Kurgu , Dram

Yönetmen: Jessica Hausner

Senarist: Jessica Hausner

Yapımı: 2019 – Avusturya , Almanya , İngiltere

Küçük Joe Filmi Oyuncuları: Emily Beecham, Ben Whishaw, Kerry Fox, Kit Connor, Phénix Brossard, David Wilmot

Yapımcı: Jessica Hausner

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.