Dram, Sinema Felsefesi

Queen & Slim

Paylaş; başkaları da faydalansın!

25 Mayıs 2020 tarihinde, akşam saatlerinde, Amerika Birleşik Devletleri Minneapolis’te, 20 Amerikan doları sahte banknot ihbarı için gelen polislerden biri olan beyaz polis memuru tarafından, kelepçeli şekilde yere yüz-üstü yatırılan Afro-Amerikalı şüpheli George Floyd (46), boynuna 8 dakika 46 saniye boyunca diziyle bastırılması sonucu öldürülmüştür.

Kahrolsun Irkçılık,

Kahrolsun yetkisini iyilik için değilde kötülük için kullananlar,

Kahrolsun haksızlığa tepkisiz kalanlar…

Queen (Ceza Avukatı) & Slim (Satışçı) adlı iki sevgili ilk buluşmalarından sonra yolda giderlerken, dikkatsizlik sonucu arabaları tehlike yaratmayacak bir şekilde yalpalar, arkadan gelen polis aracı hemen durdurur. İçeridekilerin zenci olduğunu görür ve insana göre değilde, bir böceğe davranıyormuş gibi davranır… Avukat haklarını bildiğinden savunmaya geçer ama beyaz ırkçı polis daha da sertleşir… Çıkan arbede de polis öldürülür ve romantik gece, gerilim dolu kaçışa dönüşür…

Oysaki “her canlının hayatı kutsaldır” kuralı işletilmiş olsaydı gece herkes için hayırlı bir geleceğe doğru devam edecekti.

Unutmayın bir iyilik iyiliklere, bir kötülük kötülüklere sebep olur.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7 / 10

Süre: 132dk

Tür: Dram

Yönetmen: Melina Matsoukas

Senarist: Lena Waithe

Yapımı: 2019 – ABD

Queen & Slim Filmi Oyuncuları: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith

Yapımcı: Melina Matsoukas

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.