Vatandaşlık

Sosyal Medya Kapatma Düşüncesinin Sebebi?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Telegram, Youtube, Netflix… Daha nice sosyal medya uygulamalarının tek bir kişinin ağzından çıkacak emir ile kapatılması gündemde.

Hatta bu sadece sosyal medya uygulamalarının değil internet sayfaları ve blogları da kapsayacak…

Amaç ne?

Geçen Cumhurbaşkanımızın kızının doğum yapması üzerine birisi sosyal medyadan ahlaksız bir yazı yazmış. Cumhurbaşkanımızda kalkıp diyor ki; “işte kaldırılmaya haklı bir gerekçe, bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz”.

Birisi birisine Facebook’ta küfretti, hakaret etti, tehdit etti farz edelim hatta küfredilen kişi Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizin en tepesindeki memur olsun…

Burada bir kişi veya grup yüzünden tüm kullanıcıların Facebook’a erişiminin yasaklanması mı çözüm?

Çözüm o eylemi işleyen kişiye ceza verilmesi olmalı.

Sosyal Medya üzerinden mesleğini icra edip, geçimini sağlayan, ülkeye döviz girişi sağlayan fenomenler mevcut. Bunların bu yaptıklarının değerlendirmede dikkate alınmadığını düşünüyorum. Çünkü bu yasayı çıkarmaya çalışanların altları kuru ve aldıkları emri bir an önce uygulamaya çalışıyorlar. 

Benim tarafımda ya da muhalif ayrımı yapmaksızın eşit ceza verilmeli ama.

Eşit ceza verilmesi olayında şüpheliyim çünkü Türkiye’nin denetleme mekanizmaları siyasi atamalar ile oluşturulmaktadır ve denetlemede görev alanlarda genelde kendisini o koltuğa yerleştirenlere hoş görünmeye çalışmaktadırlar.

Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) cezaları malumunuz. 

Kanal veya söyleyen yandaş olunca; düşünce özgürlüğü, düşüncenin ifadesi ceza yok, muhalif olunca; halkı kin ve nefrete sürükleme, alenen tehdit gibi suçlamalar ile yayın durdurma, reklam almama gibi ağır ağır cezalar.

Mesela ben burada şimdi bir yazı yazıyorum…

Bu yazı tamamen kendi yorumum; kimseyi sevmek zorunda değilim, belki başıma o kişi yüzünden bir olay geldi bende verdim veriştirdim…

Birisi şikayet edecek ve diyecek ki bakın şu internet sitesinde şunlar yazıyor…

Şak internet sitesini kapatma cezası.

Neden?

Çünkü kraldan çok kralcılığı oynayacak olan denetleme organındaki kişinin kendisini atayana hoş görünmesi için!

Atayan soracak; benim aleyhimde kaç yazı var?

Atanan diyecek ki; yok başkanım!

Aferin. Bakın interneti de düzene soktuk. Hiç ahlaksız paylaşım yok. Hiç küfür, hiç eleştiri yok. Her şey süt liman.

Bu yapılanların amacı interneti arındırmak değil, internetin kendi kontrollerinde olmasını sağlamak, internette onların dediği yazılacak, haberleri internet sayfalarına onlar servis edecek, kişisel görüşleri bloglara onlar yayınlatacak, kimse aykırı bir düşünce paylaşmayacak, onların dediğinin dışında bir paylaşım yapılmayacak, olayın aslı başka olsa bile herkes iktidar ne istiyorsa öyle bilecek, yani kimseler göstermesin kimseler görmesin, kimseler konuşmasın kimseler duymasın, cahil köle toplum hayata geçsin.

Ama unutulmamalıdır ki;

Ne yapılırsa yapılsın herkes susturulamaz ve kendisini köle haline getirmeyen özgür bir kişi bütün dünyaya bedel olabilir!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.