Aksiyon, Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi

Yanık Portakal, The Burnt Orange Heresy

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir sanat galerisinde, sadece ortasına nokta konulmuş bir tablonun karşısında durup, o noktaya anlamlar yükleyen insanlar görmüşsünüzdür…

Mezatlarda, çizerinin fakirlik içerisinde ölmesine rağmen, bir tablosuna, sahip olmak için kıran kırana fiyat artırımı yaparak dünya nüfusunun çoğunun hayatları boyunca kazanacaklarının toplamından kat kat fazlasını verenlerin haberini şaşkınlık içerisinde okumuşsunuzdur…

Neden bir ŞEYE astronomik fiyatlar verilir?

Nadide bir parça olduğu değerlendirilse dahi, bir ürüne astronomik fiyatlar verilmesine ki; bu John Maynard Keynes’in ileri sürdüğü Züppe etkisidir, hep karşı çıkmışımdır. 1.000.000 liralık bir saat ile 100 liralık bir saat aynı zamanı göstermiyor mu? Bir tablo ateş aldığında yanıp kül olduktan sonra bir değeri kalır mı?

“Adamların parası çok istediklerine istedikleri parayı verip alabilirler” diyebilirsiniz ama bu bol keseden harcayan adamlar kendileri için çalışan kişilere ne ücret veriyorlardır diye hiç düşündünüz mü?

Çok Satanlar listesine girmeye aday bir kitabı elinize aldığınızda veya ünlü birisinin çok beklenen sinema filminin galası sonrası davete icabet eden bir sürü dergiden, gazeteden, televizyon kanalından eleştirmenlerin değerlendirmesine şahit olmuşsunuzdur…

Neden ELEŞTİRMENLERE ihtiyaç duyulur?

ELEŞTİRMEN, ŞEY’in pazarlamasını yapan bir tetikçidir aslında. Bir ürünün önemli yerlerine parmak basacaktır ki; o ürün ya tek başına ya da sürüm olarak sahibine en yüksek parayı kazandırsın ve kendisi de nasibini alsın.

PROFESYONEL REKLAMCIDIR ve PROFESYONEL PAZARLAMACIDIR bir bakıma…

En tehlikeli eleştirmen ise; para için her şeyi ama aklınıza gelebilecek iyi ya da kötü her şeyi yapabilecek derecede gözü kara olanıdır.

En tehlikeli eleştirmen ile eşsiz bir ürüne sadece kendisi sahip olmak isteyen bir koleksiyoncu veya bir ürününü en pahalı olarak satmak isteyen bir tüccar bir araya gelince ne olur peki?

Bu film biraz sıkıcı gelebilir

Ama film bir sürü mesaj içeriyor

Ayrıntılara dikkat etmelisiniz; hayatınıza bir sürü öğreti katacaktır.

Böyle yazınca rahmetli Kemal Sunal’ın 100 numaralı adam filmi aklıma geldi. Halkın içinden adam olarak reklamcılar tarafından tanıtılarak, para kazanması için, en kötü ürünlerin reklamında oynatılıyordu, halk kendisinden olanın reklamına inanıp alıyordu… reklamcı da ürün sahibi de 100 numaralı adamın kat kat fazlasını kazanıyordu.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 5,9 / 10

Süre: 99dk

Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim

Senarist: Scott B. Smith

Yönetmen: Giuseppe Capotondi

Yapımı: 2019 – İtalya ,  İngiltere

The Burnt Orange Heresy Filmi Oyuncuları: Claes Bang, Elizabeth Debicki, Mick Jagger, Donald Sutherland

Yapımcı: David Lancaster , David Zander , William Horberg

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.