Aksiyon, Gerilim, Sinema Felsefesi

Greenland, Grönland

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Filmler ile insanlar gelecekte yaşanacak olaylara hazırlatılıyor…

Özellikle son yıllarda The Flu, Contagion, Pandemic, Snowpiercer, Twelve Monkeys gibi filmlerde yaşanan olaylar ile bugün içinde bulunduğumuz Corona Virüs salgını arasındaki benzerlik bunun en büyük göstergesidir.

Şimdilerde ise NASA (Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi) dünyayı tehdit etme olasılığı olan olan göktaşları ile açıkladığı son raporlar biz dünya insanları için hiçte iyi bir gelecekten bahsetmiyor.

Dünyamıza çarparak devasa yaratıklar olan Dinozorların toplu olarak yok olmasına sebep olan göktaşı şimdi de biz insanoğlunun sonu için gelmekte.

Hem de makineli tüfekten çıkmış mermiler gibi ardı ardına… Ve her geçen zaman biraz yakında geçerek tehlike arz ederek…

Bu filmde; bir anda ortaya çıkan, nereden çıktığı modern teleskoplarla dahi tespit edilemeyen bir göktaşı dünyanın çeşitli bölgelerine düşmeye başlıyor, önce öncü parçaları düşüyor, ama asıl ana bir parça var ki o düştüğünde dünyada hayat bir çok canlı için son bulabilir…

Ama NUH’un gemisi gibi Grönland (Greenland) benzeri soğuk yerlere sığınaklar inşa edilmiştir, o sığınakların kapasitesi sınırlıdır yani sığınaklar şimdiki dünya nüfusu için çok yetersizdir…

Üzerine bile sığamazken, yer altına kaç kişilik sığınak inşa edebiliriz?

Peki herkese yetmeyecekse kimler o sığınaklarda kendilerine yer bulacaktır.

Tabi ki SEÇİLMİŞLER

Peki seçilmişler kim?

Kitlesel bir yok oluştan sonra dünyanın yeniden inşası ve kaldığı yerden devam etmesini sağlayacak mesleğe ve yeteneğe sahip ve mesleğini  ve yeteneğini en iyi icra edenler!

Diğerleri sığınaklara hiç giremeyecekler midir, ölüme mi terk edileceklerdir, peki öleceğini bilen birisi o sığınaklardan birisine girmek için bir yol aramayacak mıdır?

Unutmayın; kedi tarafından köşeye sıkıştırılmış bir fare bile kedi yüzüne çimdik atmadan canını vermez.

Ne diyeyim hak eden SEÇİLSİN!

Peki size bir soru sorayım böyle bir durumda, aileniz olmasına rağmen tek başınıza kurtulma şansınız olsa tek başına kurtulmayı mı seçersiniz yoksa aileniz ile ölmeyi mi?

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,4 / 10

Süre: 119dk

Tür: Aksiyon , Gerilim

Senarist: Chris Sparling

Yönetmen: Ric Roman Waugh

Yapımı: 2020 – ABD

Greenland Filmi Oyuncuları: Gerard Butler, Morena Baccarin, Roger Dale Floyd, Scott Glenn

Yapımcı: Basil Iwanyk

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.