Belgesel, Dram, Sinema Felsefesi

Sosyal İkilem, The Social Dilemma

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Google, Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp, Pinterest, Tumblr, Reddit, Snapchat…

MİLYAR dolarlık şirketler, milyar dolarlık servete sahip patronlar

Ama bu şirketlerin uygulamalarını kullanmak BEDAVA

ACABA?

Siz uygulamaya para vermiyorsunuz peki bu şirketler bu parayı nasıl kazanıyor?

REKLAM VERENLER sayesinde

REKLAM VERENlerden daha çok para kazanabilmek için REKLAM VERENLERE sizin bilgilerinizi satmıyorlar ama sizin hakkınızda elde ettikleri bilgiler ile sizin ilgileneceğiniz ÜRÜNLERİ size sunuyorlar. Sizi uygulamada tutmaları lazım ve bunun içinde YAPAY ZEKALAR ve UYGULAMAYI kurarken verdiğinin yetkiler dahilinde her türlü kurnazlık yöntemini kullanıyorlar…

Belgesel çok güzel kurgulanmış ve bu programların arka planı o kadar güzel anlatılmış ki; yapabilecekleri hususunda korkuya kapılıyorsunuz.

YAPAY ZEKA ile çalışan bu uygulamalar sizi aslında yavaş yavaş olduğunuz kişi olmaktan çıkarıyorlar ve kendilerine PARA ödeyen kişilerin KÖLESİne dönüştürüyorlar.

Benim gördüğüm ekran ile bir başkasının gördüğü aynı değilmiş yani bir haber kullanıcıya göre farklı farklı formatlarda sunuluyormuş…  

Bunu ben söylemiyorum!

Bunu söyleyen; bu şirketlerin önemli departmanlarında çalışmış olan ve SOSYAL İKİLEM belgeselinde yaptıklarını yaşadıklarını, şirketin amaçlarını itiraf gibi bir bir anlatan insanlar.

TAVSİYEDİR

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,7 / 10

Yönetmen: Jeff Orlowski

Senaryo: Davis Coombe, Vickie Curtis, Jeff Orlowski

Ülke: ABD

Tür: Belgesel, Dram

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.