Biyografi, Dram, Gerilim, Politika, Sinema Felsefesi, Vatandaşlık

Resmi Sırlar, Official Secrets

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Herhangi bir yerde hayata gözlerini açan bir kişi, yeni bir umuttur ve dünyanın geri kalan tüm hayatlarından sorumludur. Allah boşuna varlık yaratmaz.

Habercilik önemlidir!

Bu sebeple, günümüzde iktidarlar mümkün olduğunca çok haber kanalını ele geçirmeye çalışırlar.

Ne kadar çok vatandaşın bilgiye erişim aracını ele geçirirlerse, o kadar çok vatandaşın düşüncesini kendi istekleri doğrultusunda manipüle edebileceklerdir.

Facebook, Twitter, Instagram, Youtube gibi sosyal medya platformalarında bile yönlendirme algoritmaları ile fake hesaplar aracılığı ile karşıt görüşü yalanlayan, karalayan, kendi görüşünü doğru göstermeye çalışan trolleme denen yöntemler kullanılmaktadır.

Haberci denen kişi o mesleği icra ediyorsa tarafsız olmalıdır. Olaylar ile vatandaş arasında iletişim sağlayan en önemli unsurdur.

Haberci olayı olduğu gibi anlattığında,

Vatandaşta yaşanılan ve anlatılan arasında gerçeği fark ettiği ve bu her gün daha fazla vatandaşı etkilediği zaman iktidar ve yandaşları korksun.

O yüzden doğruları anlatmaya her şeye rağmen devam.

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,3 / 10

Vizyon Tarihi: 3 Ocak 2020

Süre: 112dk

Tür: Biyografi , Dram , Gerilim

Senarist: Sara Bernstein , Gregory Bernstein

Yönetmen: Gavin Hood

Yapımı: 2019 – ABD

Official Secrets Filmi Oyuncuları: Keira Knightley, Matt Smith, Matthew Goode, Rhys Ifans, Adam Bakri, Ralph Fiennes, Conleth Hill, Indira Varma, Jeremy Northam

Yapımcı: Myles Nestel , Lisa Wilson

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.