Dram, Sinema Felsefesi, Suç

Beyaz Kaplan, The White Tiger

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Beyaz Kaplan, The White Tiger filmi, insan sınıf ayrımının en sert şekilde gerçekleştiği Hindistan da geçmektedir ve “Zenginler fırsatlarla doğar, hayatları boyunca bunları harcar, fakirlerin yükselmesi için sadece iki yol vardır; suç veya siyaset” teması üzerine kurulmuştur.

Zenginler ve kendilerine hizmet eden köleler… YENİ DÜNYA DÜZENİ

Neden köleyiz açıklaması çok hoşuma gitti?

  • Hindistan’da özgürlüğünü kazanmak zordur.
  • Sonradan sebebini anladım.
  • 10.000 yıllık tarihinde, bu ülkeden çıkmış en büyük icat, horoz kümesi.
  • Kanı görüp kokusunu alabiliyorlar.
  • Sıralarının geldiğini bilmelerine rağmen isyan etmiyorlar.
  • Kümesten kaçmaya çalışmıyorlar.
  • Bu ülkedeki hizmetkârlar aynı şekilde yetiştirilmişler.
  • Sırtında taşıdığı mobilyalar iki yıllık maaşı kadar, yine de parayı, tek kuruşuna dahi dokunmadan patronuna götürmek üzere pedal çeviriyor. Tüm hizmetkârlar böyle.
  • Neden? Hintler dünyanın en dürüst ve manevi insanları oldukları için mi?
  • Hayır.
  • Çünkü yüzde 99,9’umuz horoz kümesinde sıkışıp kalmışız.
  • Hizmetkârlar o kadar güvenilir ki içlerinden birinin eline kurtuluşun anahtarını verseniz onu size küfür kıyamet geri fırlatır.

Film, bizim Türkiye’mizde de geçerli bir sürü siyaset, zengin arasındaki kazan kazan ilkesini bütün çirkinliği ile gözler önüne seriyor.

Sözde, çalışanın yanında olduğunu ifade eden, haklı olan ne ve kim ise onun yanında olması gereken bir çok siyasetçi de maalesef aynı bozuk düzenin içerisinde, kendi çıkarının peşinde. Görmüyor musunuz!

Zenginler, kaymak ihaleleri alabilmek için her partiye, kazanma oranınca bol rüşvet veriyorlar. Sonra da kim gelirse gelsin, verdikleri ile orantısal ihaleleri kapıyorlar. Para nasıl olsa iktidardaki insanların cebinden çıkmıyor. Para vatandaşın parası.

Ama sıra maaş zammına sıra gelince ne iş adamı ne de siyasetçi bu bonkörlüğü yapmaktadır. Kendi maaşlarına, çok hak ediyorlarmış gibi 1 dakikada yüksek oranda, hiç itiraz etmeden zam yapan milletin vekilleri, partilere kasada ne var ne yok akıtırken bir desteyi bile düşünmeden veren rüşvetçi iş adamları, ama sıra memurun, işçinin, çalışanın maaş zammına sıra gelince günlerce, haftalarca, aylarca görüşmeler ve elimizden gelen bu kadar yalanı! KÖLE yaratılmasaydı, ALLAH versin!

Vatandaş da nasıl olsa, din alimi kimliği verilenler tarafından, gerçek dinmiş gibi gösterilen dayatmalarla, karnına girecek bir lokmaya şükredecek şekilde sindirildi! Yoksa CENNET YOK!

Siyasetçinin taraftarı siyasetçinin gerçek yüzünü, banka hesaplarını, lüks yaşamını görseydi her şey daha farklı olurdu. DİN ALİMLERİNE İNANIRLIKLARI DA KALMAZDI!

Zenginlerin işledikleri suçlar bile yanlarına kar kalmıyor mu?

Bu bozuk düzeni tek bir şey değiştirebilir!

VATANDAŞ’ın sesini çıkarması, ve haklı yere sesini çıkaran VATANDAŞ’a diğer VATANDAŞ’larında destek vermesi!

Filmin sonunda, gelişen olayların sonucundaki olayın gerçekleşme şekli pek hoşuma gitmedi ama yer bir buçuk milyarlık nüfusa sahip Hindistan olunca o kadar da önemli değil, filmin başka bir yerinde, gazete kupüründe başka bir sonuç ile bağladılar olayı…

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 7,2 / 10

Yönetmen: Ramin Bahrani

Senaryo: Aravind Adiga, Ramin Bahrani, Todd Field

Ülke: Hindistan, ABD

Tür: Suç, Dram

Müzik: Danny Bensi, Saunder Jurriaans

Oyuncular: Priyanka Chopra, Raj Kumar Yadav, Adarsh Gourav

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.