Biyografi, Dram, Gençlik, Müzikal, Sinema Felsefesi

Bulutlar, Clouds, Zach Sobiech Biyografisi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

“Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için, yarın ölecekmiş ahiret için çalış” derler.

Ben bu sözün eksik olduğuna inanıyorum

Asıl şu olmalı

“Hep, an sonra ölecekmiş gibi çalış”

An sonra ölecek gibi çalışırsak kötülük aklımızın ucundan geçmeyeceği için öbür taraf için de çalışmış oluruz.”

Bulutlar, Clouds filmi, 14 yaşında kemik kanserine yakalandığını öğrendikten sonra, 18 yaşında hayatını kaybeden Zach Sobiech adlı gencin, “ne yapsam da insanlar beni unutmasa?” sorusuna cevap aradığı 4 senecik mücadelesini anlatıyor.

Zach Sobiech’e ait röportaj:

Kanserle nasıl tanıştınız?

  • 14 yaşındaydım, kız kardeşimle koşuşturuyorduk. Birden kalçam ağrımaya başladı, doktora gidip röntgen çektirdim, ama doktorlar pek bir şey bulamadı. Birkaç ay fiziksel terapiye gittim, ama kalçamdaki ağrı gittikçe kötüleşiyordu. Sonunda MRI taraması yaptırmaya karar verdim. Ağrının olduğu yerde büyük bir tümör olduğu ortaya çıktı. Hastalığımın ismi “Osteosarmon”du. Yani çok az görülen bir kemik kanseri türü.

Bunu duyduğunuzda ilk ne hissettiniz?

  • Şoke olmuştum, sanki bir rüyada gibiydim. Kanser olduğuma bir türlü inanamıyordum, çünkü ben doğru dürüst hasta bile olmazdım.

Zorlu tedavi sürecinde neler yaşadınız?

  • Bazı günler diğerlerinden daha iyiydi. Zamanımın çoğunu hastanede geçiriyordum ve ailemden, arkadaşlarımdan uzak kalıyordum. Kemoterapi sebebiyle bazı günler o kadar hasta oluyordum ki, yataktan kalkacak hatta yemek yiyecek enerjim bile olmuyordu. Ayrıca birkaç ciddi ameliyat geçirdim, kalçam değiştirildi, ciğerlerimden tümör alındı.

Şu an nasıl hissediyorsunuz?

  • Gayet iyi hissediyorum. Ancak tedavi sebebiyle oldukça yorgunum. Ciğerlerimde hâlâ tümörler var ve büyümelerini engellemek için kemoterapiyi sürdürüyorum. Öte yandan her gün okuluma gidiyorum, arkadaşlarımla zaman geçirmeye çalışıyorum. Öğretmenlerime bazı ev ödevlerimi yapamadığımı söylüyorum.

Öğrendiğimiz kadarıyla doktorlar çok fazla zamanınızın kalmadığını söylemiş.

  • Her günü bir sonrakini düşünmeden yaşıyorum. Ayrıca ciddi şekilde müziğe odaklandım ve olabildiğince şarkı yapmaya çalışıyorum. Bu aileme ve kalanlara bir şeyler bırakmak için en iyi yol. Ayrıca ailemle birlikte benim hastalığımı taşıyan diğer çocuklara da yardım etmek için bir vakıf kurduk.

İnternette fenomen olan “Clouds” da bir veda şarkısı. İnsanlar sizi bu şarkıyla tanıyor.

  • Sevdiklerime, buradan gitsem bile hep onlarla olacağımı anlatmanın bir yolu. Cennetin varlığına inanıyorum ve bir gün hepimizin orada buluşacağını hayal ediyorum.

VE Zach Sobiech bir sürü kere şunu tekrarlıyor;

“Yaşamaya başlamak için ölmek üzere olduğunuzu öğrenmenize gerek yok”

Film Fragmanı

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,5 / 10

Yönetmen: Justin Baldoni

Senaryo: Kara Holden, Casey La Scala, Patrick Kopka

Ülke: ABD

Tür: Dram, Müzik, Biyografi

Vizyon Tarihi: 16 Ekim 2020 (ABD)

Dil: İngilizce

Müzik: Brian Tyler

Çekim Yeri: Baie D’Urfe, Québec, Kanada

Oyuncular: Fin Argus, Neve Campbell, Sabrina Carpenter, Madison Iseman, Tom Everett Scott, Lil Rel Howery, Summer H. Howell

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.