Dini

Kuranı Kerim’de Yardım Nasıl Yapılır Ayetleri

Paylaş; başkaları da faydalansın!

İhtiyaç sahibi insanlara yardım yaparken,

Kameralar karşısında,

İhtiyaç sahipleri ile yan yana video veya fotoğraf çektirerek TV kanallarında, Gazetelerde, Sosyal medya hesaplarında  neden yayınlarlar?

Öbür tarafta teraziye çıkartıldığına Allah’ın yapılan yardımı görmezden geleceğinden mi korkmaktadırlar? Allah’ın kayıtçı meleklerine güvenleri mi yoktur?

Ben yardım yapabilecek mal varlığına sahibim gösterişi yapma çabası mıdır?

Ama ALLAH,

KURANI KERİM’de

BAKARA SURESİ’nde diyor ki;

262. Mallarını Allah yolunda harcayan, sonra da harcadıklarının peşinden (bunları) başa kakmayan ve gönül incitmeyenlerin, Rab’leri katında mükâfatları vardır. Onlar için korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir de.

263. Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden gönül kırma gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah, her bakımdan sınırsız zengindir, halîmdir (hemen cezalandırmaz, mühlet verir).

264. Ey iman edenler! Allah’a ve ahiret gününe inanmadığı hâlde insanlara gösteriş olsun diye malını harcayan kimse gibi, sadakalarınızı başa kakmak ve gönül kırmak suretiyle boşa çıkarmayın. Böylesinin durumu, üzerinde biraz toprak bulunan ve maruz kaldığı şiddetli yağmurun kendisini çıplak bıraktığı bir kayanın durumu gibidir. Onlar kazandıklarından hiçbir şey elde edemezler. Allah, kâfirler topluluğunu hidayete erdirmez.

ALLAH’ın elçisi Hz. MUHAMMED’de (Allah’ın Selamı O’nun üzerine olsun) diyor ki;

  • Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek!

ÖNEMLİ NOT:

Müslümanların tek bilgi kaynağı KURANI KERİM’dir

Müslümanlar OKU’malı!

Yoksa kendi çıkarına dini kullananların kölesi haline getirilirler!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.