Bilim Kurgu, Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi

Sahip, Possessor

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Başlangıç, Inception filmini izlediyseniz, ona benzer, onu geçebilecekken kurgu eksikliğinden, aksiyon yetersizliğinden, anlamak için kafa biraz kafa yormayı gerektirdiğinden dolayı geride kalmış bir film.

Başlangıç filminde, önemli şahsiyetlerin rüya anlarında bilinç altına sızan karakterler, önemli bilgileri çalmaktaydılar.

Bu filmde ise karakterlerimiz, para karşılığı insan öldüren ve ortalıkta hiç iz bırakmayan bir sistem geliştirmiş organize suikast şebekesidir.

Suikast gerçekleştirilecek kişiler genelde önemli, zengin, ortadan kaldırılmak istenen, mal varlığına konulacak kişilerdir.

Suikast, ortadan kaldırılacak kişinin yakınında bulunan bir kişinin bedenine, suikast şebekesinden bir suikastçının teknik olarak girmesi ve planlanan senaryonun uygulamaya konulması ile gerçekleştirilmektedir.

Yani bir beden, adeta başka bir ruh tarafından konak olarak kullanılmaktadır.

Ve sonunda hedef ile birlikte konakta ortadan kaldırılarak tüm ipuçları yok edilmektedir.

Temiz iş.

Tabi ki bunun için iyi bir senaryo gereklidir ama, filmin senaryo eksikliği gibi konak hakkında yeteri bilgiye sahip olmamanın ıstırabı filmin kurgusunda adeta sırıtmaktadır.

Bomba gibi gişe yapabilecekken güm diye duvara toslamış bir film.

Benim Puanım: 5 / 10

IMDB Puanı: 6,5 / 10

Yönetmen: Brandon Cronenberg

Senaryo: Brandon Cronenberg

Ülke: Kanada, İngiltere

Tür: Korku, Bilim-Kurgu, Gerilim

Vizyon Tarihi: 09 Ekim 2020 (Kanada)

Dil: İngilizce

Müzik: Jim Williams

Çekim Yeri: Toronto, Ontario, Kanada

Oyuncular: Gabrielle Graham, Hanneke Talbot, Matthew Garlick, Daniel Park, Andrea Riseborough, Jennifer Jason Leigh, Hrant Alianak, Rachael Crawford, Rossif Sutherland, Gage Graham-Arbuthnot, Kathy Maloney, Megan Vincent

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.