Aksiyon, Bilim Kurgu, Macera, Sinema Felsefesi

Geleceğin Savaşı, Yarının Savaşı, The Tomorrow War

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Filmin; 9.24’teki karesinde Birleşmiş Milletler (BM) binasının önündeki Türk Bayrakları gösterilmekte; BM Binası’nın fotoğrafına baktım, önden çekimde Türk Bayrakları bariz görünmekte.

Ama 9.25’teki karesinde, “Dünya Liderleri” derken, sağ ve sol arka tarafta Türk Bayrakları, bayrakların önünde Recep Tayyip Erdoğan’a ait bir karenin yayınlanması bir gurur mudur yoksa bilinçaltı algı operasyonunun bir parçası mıdır?

Neden böyle düşünüyorum?

Çünkü;

Olayların başlangıcı, dünya üzerinde televizyonlarda en çok izlenen ve bir reklamın aynı anda, en çok kişiye ulaştığı dünya kupasının, Katar‘da 22 Kasım 2022 ile 18 Aralık 2022 tarihleri arasındaki gerçekleştirilecek olan müsabakaların final maçı…

Hatta final maçında karşı karşıya gelen takımları da yazayım; Brezilya – İskoçya. 18 Aralık 2022 (Göreceğiz bakalım!)

“Dünya Liderleri” derken ki zaman, olayların başlangıcından 12 ay sonrasına ait; yani Aralık 2023.

Türkiye’deki seçimler, seçim takviminde her hangi bir değişiklik olmazsa, 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

Yani Türkiye’nin yeni Başkanı çoktan seçilmiş olacak.

Yeni Başkan yine Recep Tayyip Erdoğan mı seçilecek?

Amerika Birleşik Devletleri menşeili bu film, yarının savaşları adı altında bilinçaltına mesaj göndererek şimdiden seçimlere, yeni bilinçaltı teknoloji ile müdahaleye mi çalışmaktadır.

Komplo Teorisi mi yoksa senaristin rastgele seçtiği kareler mi olduğunu Allah nasip ederse 2 sene sonra göreceğiz.

Filmin en can alıcı cümlesi “Siz bizim gelecekteki umudumuzsunuz!”

Yani; şimdinin durumu geçmişte atılan veya atılmayan adımların sonucudur, geleceği belirleyecek olan da şimdi atılacak adımlardır!

Bir sorunun tam çözümü için en etkili yöntem, sorunu var eden ve besleyen ana unsurun ortadan kaldırılması ile mümkündür. Başarıyı garanti edeceği gibi insan ve mühimmat zayiatını en aza indirir.

“Yine mi aynı şey” diyerek, sözlerine kulağını tıkadığın, kendisini dışladığın birisi belki de umudunun bir parçasıdır. Her bilgiye ihtiyacımız vardır. Hangi bilginin ne zaman işimize yarayacağını kestiremeyeceğimiz için her bilgi değerlidir ve önemlidir.

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 6,8 / 10

Yönetmen: Chris McKay

Senaryo: Zach Dean

Ülke: ABD

Tür: Aksiyon, Macera, Bilim-Kurgu

Dil: İngilizce

Müzik: Lorne Balfe

Çekim Yeri: Atlanta, Georgia, ABD

Oyuncular: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Jasmine Mathews, Edwin Hodge, Ryan Kiera Armstrong

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.