Kitap

Hayal Kahramanları, Sunay Akın

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Hayal Kahramanları;

Yaratıcısının,

Genelde çevresindeki insanları,

Olaylara karşı kendi yapamadığı keşkelerini hayal gücünün sınırı ölçüsünce kağıda aktarması ile hayat bulur.

Bazı çizgi roman kahramanları gerçekten hiç var olmamıştır, keşke öyle olsalardı istenmiştir;

Neredesin Süpermen filmini izlemenizi tavsiye ederim; Iraklı iki çocuğun, sinemada Süpermen’i izledikten sonra, ülkelerindeki kötülere cezalarını versin diye Süpermen’e gitmeye karar vermelerini ve yola koyulmalarını anlatan bir film.

Bazı kahramanlar, ülkesi ve/veya insanlık için yaptıklarına karşı duyulan minnettarlıktan dolayı kahraman ilan edilip, birazda hayal ile çeşitli güçler katarak çizgi romanlarda ölümsüzleştirilmiştir.

Bazı hayal kahramanları ise gidenin arkasından onu yaşatma arzusu ile oluşturulmuştur.

Bazı gerçek kahramanlar şanssızdır, gerçekten var olmalarına, ülkelerine/insanlığa ellerinden gelen her şeyi yapmalarına rağmen, yaşadıkları zamanın adeta kahramanı olmalarına rağmen bir kaç kişi dışında kimse tarafından bilinmez olmuşlardır.

Batının hayal kahramanlarının karşısında, biz Türklerin tarihi gerçek kahramanlar ile doludur.

Örneğin; fazla eskiye gitmeyelim, 1915 Çanakkale’ye uzanalım; batılı bir çizgi hayal kahraman çizeri Seyit Onbaşı’yı nasıl çizerdi sizce? Ya Nusret Mayın Gemisi’ni nasıl abartırdı?, Bombasırtı olayını nasıl anlatırdı? vs. vs. vs.

İzmir’de düşmana ilk mermiyi sıkan Hasan Tahsin,

Anadolu’da mücadele eden Kuvayı Milliye kahramanları hiç unutulur mu? 

Filmi dahi çekilmemiş Mustafa Kemal Atatürk’e nasıl bir yüce gücü uygun görürdü?

Bunlar sadece ders kitaplarında okunduğunda çocuklarımıza sıkıcı gelebilir, çizgi roman olarak her olayın kare kare anlatıldığını düşünsenize ne kadar ilgi çekici ve öğretici olurdu değil mi; çocuklar  batılı hayal karakterlerini değil de gerçek kahramanları tanımış olurdu. 

Ama unutulması, hatırlanmaması düşmanlarımızın işine geldiğinden, çok okumayan bir toplum olarak biz Türkler gerçek kahramanlarımıza vefa göstermeyen nadir toplumlardan olmuşuzdur.

Zararın neresinden dönersek kardır!!!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.