Aksiyon, Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi

Tatlı Kız, Sweet Girl, İlaç Firmalarının Acımasızlığını Anlatan Film

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Tatlı Kız, Sweet Girl, İlaç Firmalarının Acımasızlığını Anlatan Film
URL : www.sinema.guru/2021/10/tatli-kiz-sweet-girl-ilac-firmalarinin-acimasizligini-anlatan-film/
Gönderildi : 25 Ekim 2021, 02:40
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : Adria Arjona, afiş, Aksiyon, Amy Brenneman, analiz, Brian Andrew Mendoza, değerlendirme, Dram, eleştiri, film, fragman, Gerilim, Gregg Hurwitz, Isabela Merced, Jason Momoa, konusu, Manuel Garcia-Rulfo, Philip Eisner, poster, sinema, Steven Price, summary, Will Staples, yorum
Kategoriler : Aksiyon, Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi

İnsanda hasta olduğu belirtileri oluşur,

Doktora gider,

Tetkikler yapılır,

Doktor teşhisi koyar,

Genelde ilaç verir,

Teşhis doğru ise doğru ilaç insanı hastalıktan kurtarır…

Basit hastalıklar ilaç firmalarının işine gelmez,

Komplike, insanı ölüme sürükleyecek olan hastalık ilaç firmalarının asıl uğraşı alanıdır,

Dünyada yaygın görüşlerden;

1.cisi: İlaç firmalarının; ölümcül hastalıklara uygun zemin hazırlayacak şekilde dünyayı biçimlendirdiği ve ucuza üretim yapan firmalara ve klasik tıpa karşıda savaş içerisinde olduklarıdır!

2.cisi ise: her hastalığın aslında tedavisinin mümkün olduğu, ilacının hastalıktan önce üretildiği ama para kazanmak için ölüm sayıları ile korku yayılarak, ölüme tek çare sloganı ile, ilacın değerinin artırılmaya çalışılıyor olmasıdır.

“Dünya üzerinde sağlıktan daha önemli hiç bir şey yoktur” demiştir Kanuni Sultan Süleyman!

İnsanlar varını yoğunu satabilir sağlığı, biraz dahi olsa fazla yaşamak için…

Her insanın sağlığına kavuşması önemli değildir sağlığın ticaretinin yapan tüccarlar için; herkesin kazandığı karşılığı olarak tedavi-ilaç ücreti alınsa oysa, ne güzel olurdu değil mi?

Ama sağlıkta eşitlik hakimdir; fakirde, zenginde sağlığı için eşit ücreti ödemek zorundadır.

Tüccarlar için, ilacı ve tedaviyi pazarlamak önemlidir, ilacın kimi iyi ettiği önemli değildir. İyi etmediği de önemli değildir çünkü sağlık içerisinde zaten alışılagelmiş cümle yaygındır; “bu tedaviyi uygulayacağız ama hastamız tedaviye cevap vermeyebilir!”

Sayfalarca imzalatılan evraklardan bütün sorumluluğu kendiniz alırsınız.

İnsanların, insanlığın iyiliğine çalışan sağlıkçıların, bilim adamlarının sayısı da az değildir ama bunlarda ilaçtan büyük paralar kazanan şirketlerin hedefindedirler. Bedava, ucuz veya kocakarı ilaç-tedavi yöntemleri, ilaç işini ticarete dönüştürmüş firmalar için baş ağrıtıcıdır. Ya ürünlerini ortadan çekmeye zorlarlar, ya tehdit ederler, ya da rüşvet vererek yollarından çekilmelerini isterler ya da yok ederler…

Büyük paralar için ticaret yapan şirketler yalnız değildir; arkalarında mutlaka, içinde bulundukları devlet yönetiminde yüksek kademelerde, yolları üzerindeki engelleri temizleyen bürokratlar vardır. Bu kadar emin söylüyorum çünkü, siyasilerin, bürokratların altında çalışan herkes, kendilerinin makamının gelecekte yükselmesini garanti altına alma için, maalesef vicdanının sesi değil de amirinin verdiği emri dinlemektedir.

Abdülhamit Han’ın rüşvet için söylediği bir sözü vardır; “bugün para alan, yarın emir alır”

Maalesef bizi yönetmek için seçtiğimiz vekillerimizin %99’u zengin. Vatandaşın yerine kendisini nasıl koyabilir ki!

Film; karısının tedavisi için, varını yoğunu satan ama maddiyatına göre ilaç bulamadığı için yine de karısını kaybeden bir adam, kızı, ilaç firmaları ve politika çevresinde cereyan etmektedir.

Konu güzel olsa da; senaryo bir noktaya kadar filmi güzel götürmüş fakat; gözünden bakanın gördüğünü gösteren kameranın, baba-kızın konumlarının hatalı olması sebebiyle filmin kalitesinin olumsuz yönde etkilemiştir ki; bu hata bazı sahnelerin “nasıl olabilir?” sorusunun cevabını açmaza sürüklemektedir.

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 5,5 / 10

Yönetmen: Brian Andrew Mendoza

Senaryo: Philip Eisner, Gregg Hurwitz, Will Staples

Ülke: ABD

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim

Dil: İngilizce

Müzik: Steven Price

Oyuncular: Jason Momoa, Isabela Merced, Manuel Garcia-Rulfo, Amy Brenneman, Adria Arjona

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.