Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi, Suç

Teksas Katliamı, Texas Chainsaw Massacre

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Teksas Katliamı, Texas Chainsaw Massacre
URL : www.sinema.guru/2022/02/teksas-katliami-texas-chainsaw-massacre/
Gönderildi : 19 Şubat 2022, 12:51
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : afiş, Alice Krige, analiz, Chris Devlin, Colin Stetson, David Blue Garcia, Deri Yüz, değerlendirme, eleştiri, Elsie Fisher, Fede Álvarez, film, fragman, Gerilim, Jacob Latimore, Jessica Allain, John Larroquette Ed Glein, Jolyon Coy, konusu, korku, Mark Burnham, Moe Dunford, Nell Hudson, Olwen Fouéré, poster, Rodo Sayagues Mendez, Sam Douglas, Sarah Yarkin, sinema, suç, William Hope, yorum
Kategoriler : Gerilim, Korku, Suç

Gerçek Teksas Katliamı ( www.omurokur.com/2013/04/teksas-katliami-gercek-oykusu/ ) ‘ndan sadece DERİ YÜZ – Ed Glein karakterinin kullanılmaktadır.

Teksas Katliamının bu seferki katliamının başlangıcını, kendisine bakan –  annesi gibi gördüğü kadının hiç suçu hiç günahı yokken, kendi hallerinde yaşadıkları yere gelen ve kendilerini yaşadıkları mekandan polis zoruyla çıkartmaya çalışan gençler yüzünden geçirdiği kalp krizi sonucu ölmesi ile, Ed Glein’in içine düştüğü buhrandan dolayı, başlarına bu sorunları açanları bir bir ortadan kaldırma arzusuna dayandırmaktadır.

Annesi olarak gördüğü kadının yüz derisini soyarak kendisine maske olarak takan Ed Glein, önüne gelen herkesi düşmanı olarak görerek, yıllar öncesi sakladığı testeresini saklandığı yerden çıkartır ve bedeninin vermiş olduğu güç avantajını da kullanarak önüne çıkan herkesi en kanlı şekilde öldürmeye başlar…

Yüzüne deri takmış, elinde çalışan testere, kasap önlüğü kan revan içinde birisini veya parça parça edilmiş arkadaşınızı karşınızda görseniz ne yaparsınız?

İşte bu filmdekiler sizin düşündüğünüzü yapmıyorlar; tabi ki filmin senaryosu buna izin vermiyor!

Ve bir sürü filmde şahit olduğumuz bir hata yine yapılmaya devam ediyor; acımasız katiller öyle tek bir darbede ölmezler, eline fırsat geçerse son darbeyi vurman, ölümünden emin olman lazım ki rahat bir nefes alabilesin!

Organların parça parça edildiği, kanların oluk oluk aktığı filmlerden hoşlanıyorsanız izleyebilirsiniz ama DERİ YÜZ ün gerçek öyküsünü izleme arzusundaysanız, eskiden çekilmiş başka filmlere göz atmanızı tavsiye ederim.

Gerçek Teksas Katliamı’nı www.omurokur.com/2013/04/teksas-katliami-gercek-oykusu/ adresinden okuyabilirsiniz.

Benim Puanım: 4 / 10

IMDB Puanı: 5,2 / 10

Yönetmen: David Blue Garcia

Senaryo: Chris Devlin, Fede Alvarez, Rodo Sayagues Mendez

Ülke: ABD

Tür: Suç, Korku, Gerilim

Vizyon Tarihi: 18 Şubat 2022 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Müzik: Colin Stetson

Bütçe: $20,000,000

Çekim Yeri: Bulgaristan

Oyuncular: Sarah Yarkin, Elsie Fisher, Mark Burnham, Jacob Latimore, Moe Dunford, Olwen Fouéré, Jessica Allain, Nell Hudson, Alice Krige, William Hope, Jolyon Coy, Sam Douglas, John Larroquette

Bu yazı için bir yorum ekle: www.sinema.guru/2022/02/teksas-katliami-texas-chainsaw-massacre/#respond

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.