8 / 10, Aksiyon, Fantastik, Macera, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı

Doktor Strange, Çoklu Evren Çılgınlığında, Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Marvel’in, şimdiye kadar izlediğim filmleri içerisinde en korkutucu öğelere, karakterlere sahip filmi olduğunu söyleyebilirim.

Doktor Strange, Örümcek Adam, Eve Dönüş Yok, SpiderMan, No Way Home filminde, zamanda yaptığı bir çeşit büyü ile, bilmeden paralel evrenler arasında geçitler açılmasını ve geçitlerden kendi evreninde karşılaşmadığı yaratıklar ile tanışmasına vesile oldu.

Sonucunun nereye gideceğini %100 kestiremediğin şeyler yaparken, neden olabileceklerini defalarca düşünmek lazım!

Paralel evrenler var mıdır?

Neden olmasın!

Ünlü fizik profesörü Stephen Hawking’e göre var ve ölümünden kısa süre öncesinde kanıtladıklarını yardımcısı açıkladı. Çalışma sonuçlarının açıklanmasını merakla bekliyorum.

Bizim dinimizde kader dediğimiz kavramı incelediğimizde, dallı budaklı bir yapı olduğunu, her karar noktasında, vereceğimiz karara göre binlerce geleceğin şekillendiğini görüyoruz. 

Peki diğer evrenlerde, hiç akla hayale gelmeyen yaratıklar olabilir mi?

Kendi dünyamızda bile, sönmüş ateşten yaratılmış olduğu söylenen cinlerin nasıl göründüğünü bilmiyoruz, genişleyen evrende küçücük dünyamızın yer aldığı güneş sistemindeki en yakın gezegeni bırakın, uydumuz ayı bile tam olarak inceleyemedik, kim bilir bir 50 yıl sonra, uzayda hayat olduğunu, hangi canlıları görerek anlayacağız.

Hatta oraya bile gitmeye gerek yok, dört büyük melekten Cebrail’in anlatılışına bakalım; insan şekli de dahil çeşitli şekillere girebilen ve peygamberler dışındaki insanlarca da görülebilen, yerle göğün arasını dolduracak kadar büyük olan, 600 kanatlı bir varlık!

Rüyalarımız, paralel evrenlerdeki bizlerin, yapmış olduğumuz diğer tercihlerimize göre yaşadığımız ya da yaşayacağımız olaylar olabilir. Gerçekmiş gibi etkilenerek kalktığımız bir rüyayı, gerçek olmasa tüm hislerimiz ile yaşayabilir miyiz?

Kim bilir?

Belki de bütün paralel evrenlerdeki bizlerin yaşadıklarının toplamı cennet veya cehennemimiz olacaktır?

Bu, Allah her şeyi bilir düşüncesini kanıtlamaktadır bir bakıma da!

İnşallah, paralel evrendeki bir ben, şimdiki yaşadığımdan daha iyi bir hayat yaşıyordur. Ama o hayata özenemem çünkü belki de ileriki günlerde benim bu hayatımı diğer paralel evrendeki ben özlemle arzulayacaktır.

Bu sebeple, en iyi hayat için, önemli karar anlarında, ince eleyip sık dokumak gereklidir ve paralel evrendeki benin yaşadıklarını görme olasılığı yüksek olan rüyalara dikkat etmek gereklidir.

Doktor Strange, Çoklu Evren Çılgınlığında, Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmi aksiyonla başlıyor, aksiyonlar devam ederken film bitiyor…

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 7,4 / 10

Yönetmen: Scott Derrickson, Sam Raimi

Senaryo: Steve Ditko, Stan Lee, Jade Bartlett

Ülke: ABD

Tür: Aksiyon, Macera, Fantastik

Vizyon Tarihi: 06 Mayıs 2022 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Müzik: Michael Giacchino, Danny Elfman

Çekim Yeri: New York City, New York, ABD

Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Chiwetel Ejiofor, Benedict Wong, Xochitl Gomez, Rachel McAdams, Jett Klyne, Julian Hilliard, Michael Stuhlbarg, Hayley Atwell, Anson Mount, Lashana Lynch, John Krasinski, Patrick Stewart

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.