7 / 10, Dram, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı, Suç

Jo Pil-ho, Öfkenin Doğuşu, The Dawning Rage, Akjilkyungchal

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bu filmi izleyince sorasım geldi; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankamızdan kaybolan 128 milyar dolarımız nerede?

Bir kişinin işleri yürütebilmesi için neden ülke siyasetinin en tepesinde olan kişilerin havuzuna para akıtması gerekir, parası olmayan ama iyi ve uygulamaya geçildiğinde devlete de müthiş katkısı olacak projesi olan birisine destek kim olacaktır?

Kazan kazan kuralı neden uygulanmamaktadır?

Neden rüşvet alınır yada verilir, rüşvet neden gereklidir, herkes neden eşit şartlarda varlık sürdüremez?

Neden herkes için eşit adaleti sağlayacak kanunlar koyulmaz da siyasette makamı ele geçirenlerin/bu makamdan nasiplenecek yardakçıların çıkarına kanunlar konulur?

Bir ülkede zenginler olsun ama diğer vatandaşlar gibi eşit şartlarda mücadele ederek, her dinde inanç sisteminde bahsedildiği üzere kimse kimseden üstün değildir!

Seçilerek makama oturanlara bir şey demiyorum, yalan dolan vaatlerle, gözü domuz gibi aç seçmenlerin karnını bir nebze doyurarak oy almışlar ve seçilmişler nihayetinde; ama hakimlerin, savcıların, avukatların, kolluk kuvvetlerinin ve diğer tüm çalışanların namuslu insan gibi insanlardan yetiştirilmesi ve makam almaları şarttır.

Filmde, suça karışmış olan polisin başına öyle şeyler geliyor ki; “bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir” atasözünü kanıtlar nitelikte işini iyi yapan polis oluveriyor…

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 6,3 / 10

Yönetmen: Jeong-beom Lee

Senaryo: Jeong-beom Lee

Ülke: Güney Kore

Tür: Suç, Dram

Vizyon Tarihi: 02 Mart 2019 (Güney Kore)

Dil: Korece

Oyuncular: Song Boo-gun, Park Hae-joon, Philip Hersh, Yull Jang, So-nee Jeon, Han-sol Kwon, Sun-kyun Lee

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.