7 / 10, Aksiyon, Dram, Gerilim, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı

Beckett

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Siyaset neden bu kadar kirli?

Tek rakibin diğer siyasi parti temsilcilerinin düşüncesi olması gerekirken, neden siyasi rakibin ailesi ile de uğraşılır?

Ya karşı düşünce sahibinin ailesinin üyelerinin kaçırılarak şantaj yapılmasına ne denir?

Sadece karşı partiye karşı değil, aynı parti içinde, aynı cemaat içinde dahi baş koltuğu ele geçirmek için neden ahlaksızlık yapılır?

Partilerinde, hiç tasvip etmem karşıyım ama her cemaatinde liyakati olsun, her başa geçenin görev süresi veya başarısızlık sayısı olsun ama devamlı aynı kişi baş olmasın, partinin ideasını yerine getirecek vasıflı kişi baş koltuğu ele alsın… olmaz mı?

Bütün dünya siyasetinin %99 u böyle yapmadığı için dünya günden güne daha da yaşanılamaz hale geliyor.

Filmin geçtiği yer Yunanistan, tatile giden Amerikalı bir aile, araç kullanırken yapılmaması gereken bir şey yapıyorlar ve gece vakti gözlerinden uyku akarken otellerine yolculuğa devam ediyorlar, gözler kapanıyor, araba uçurumdan uçuyor ve Amerika Birleşik Devletleri’ninde, kendi istemediği siyasetçiyi ortadan kaldırmaya çalıştığı bir komplonun tam ortasına düşüyor ve kız arkadaşı ile arasına ölümün girdiği Beckett için, kime güveneceğini bilemediği bir ölüm kalım mücadelesi başlıyor…

Benim Puanım: 7 / 10

IMDB Puanı: 5,6 / 10

Yönetmen: Ferdinando Cito Filomarino

Senaryo: Ferdinando Cito Filomarino, Kevin A. Rice

Ülke: İtalya, Brezilya, Yunanistan, ABD

Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim

Vizyon Tarihi: 13 Ağustos 2021 (İtalya)

Dil: İngilizce

Müzik: Ryûichi Sakamoto

Çekim Yeri: Trikala, Yunanistan

Oyuncular: John David Washington, Alicia Vikander, Yorgos Pirpassopoulos, Filippos Ioannidis, Lena Kitsopoulou, Isabella Margara, Omiros Poulakis, Marianna Bozantzoglou, Michael Stuhlbarg, Panos Koronis, Andreas Marianos

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.