10 / 10, Korku, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı

Siyah Telefon, The Black Phone

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Rüyalar gerçeklerden izler taşır.

Allah direk olarak göstermez belki ama bir şekilde ıstırap içerisinde olan kullarına yol gösterir; ipuçlarının Allah’tan geldiğini anlayabilene tabi!

Cinayete kurban gitmiş, bedenleri sevdikleri tarafından bulunamamış masumlara ait ruhlar rahat değildirler, bulunmak isterler, sevdiklerinin kendilerini son bir kez görmesi onların öbür dünyada rahatlamalarını sağlar.

Babalarda ağlar…

Bazı insanlar acıma duygusundan uzaktır. Kimseyi acımazlar. Acımasız olduğun kişiye karşı sende acıma duygusu besleme.

Herkes, çevresinden kendisini koruyan her kim olursa olsun, kimsenin varlığına güvenmemelidir, herkes fanidir, günün 24 saati herkes bir başkası ile yan yana olamaz, işte her şartta kendi ayakları üzerinde duracak, kendini her şartta savunabilecek birey olarak yetişmek ve bireyler yetiştirmek önemlidir.

Hedef için körlemesine aceleci olmak istenilen sonucu getirmeyebilir, ipuçlarını birleştirerek, kademe kademe sağlam adımlar ile sonuca gidilmeye çalışılmalıdır.

Ethan Hawke’ın şeytan maskesi seri katilin korkutucu etkisini artırıyor.

Allah kimseyi çocuğunun kaybı ile sınamasın.

Allah mazlum kullarının her daim yardımcısıdır.

Bu arada Siyah Telefon, The Black Phone filmi, ünlü korku roman yazarı Stephen King’in oğlu Joe Hill’in kısa öyküsüne dayanıyor! Bu filme dayanarak söyleyebilirim ki; Stephen King’in korku roman mirası sağlam ellerde!

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 7,1 / 10

Yönetmen: Scott Derrickson

Senaryo: C. Robert Cargill, Graham Clegg, Scott Derrickson

Ülke: ABD

Tür: Korku

Vizyon Tarihi: 24 Haziran 2022 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Müzik: Mark Korven

Çekim Yeri: Wilmington, North Carolina, ABD

Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke, Jeremy Davies, E. Roger Mitchell, Troy Rudeseal, James Ransone, Miguel Cazarez Mora, Rebecca Clarke, J. Gaven Wilde, Spencer Fitzgerald, Jordan Isaiah White, Brady M. Ryan, Tristan Pravong, Jacob Moran, Brady Hepner, Banks Repeta

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.