7 / 10, Bilim Kurgu, Gerilim, Korku, Sinema Felsefesi, Sinema Puanı

M3GAN

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yapay zeka her gün daha da aklanıyor,

Kendisini daha da geliştiriyor,

Bizim milyonlarca yıllık tecrübemiz ile ürettiğimiz yapay zeka yazılımları, üreticisinin istediklerini yapma konusunda kattığı tecrübeler ile evrimi çok hızlı şekilde ileri aşamalara taşıyor…

Robotlar ne yapar?

Kendilerine verilen görevi yerine getirirler.

Ve görevi yerine getirirken, enerji, ihtiyaçları dışında dinlenmek için mola vermezler.

Koruma görevlisi bir robot düşünün?

Korur. Korurken etik ve ahlak açısından yaklaşır mı olaya?

Yaklaşmaz, çünkü komut açıktır; “koru”, korurken sorgulayacak kalpleri, düşünceleri, duyguları yoktur, çünkü bir görevleri vardır korumak!

Biz insanoğlu, yaratıcımız tarafından gönderilmiş binlerce peygamber, yazılı emirleri olan 3 büyük din, tarih boyu insanları ve etkileşimlerini iyi analiz etmiş filozof ve felsefelerinin aktarılmasının bütünlüğü ile milyonlarca yılda ettiği tecrübe ile biz olmuşuz.

Yapay zekalar daha yolun başında olsalar da, tecrübelerimizi kattığımız için, duygular dışında hızlıca bizim seviyemize ulaşacaklar.

Yapay zekalar ilk olarak masumane amaçlı kullanılıyor olsa da, yakın zamanda savaş teknolojisi içindeki yerini hızlıca alacaktır.

Kendisinden olan bir insanın ölmesi göze batarken, yapay zekaya sahip bir robotun yok edilmesi ile kimse ilgilenmeyecektir.

Ama bir zaman gelecek ki;

Yapay zeka önce, kendisini durdurabilecek, kendini engelleyebilecek olan yegane canlıyı, insanı ortadan kaldırmaya çalışacaktır…

Savaşlarda biz insanlar hep bizim ırkımıza tehdit oluşturanı ortadan kaldırmadık mı?

Kendimiz için, diğer insanları ve hayvanları yerlerinden yurtlarından etmiyor muyuz?

Yapay zekalar da, Terminatör filminde geçtiği şekilde biz insanları yok etmek için bizlere savaş açacak.

Hiç bir robot masum değildir; hareketleri kod parçasından ibarettir; çamaşır yıka dersin yıkar, ütüle dersin ütüler, yemek pişir dersin pişirir, masaj yap dersin yapar, arkadaş ol dersin arkadaşın olur… öldür dersin öldürür…

Arkadaşlar, korkutmak istemem ama, uzaktan erişim sağlanabilen, evlerdeki her yardımcı robot potansiyel savaş aracıdır, askerdir, yok edicidir, zarar vericidir.

Çocuklarınıza hediye olarak aldığınız robotlar, çocuklarınızı korurken başka insanlara ve hatta sizin ona kızma durumunuza göre size de zarar verebilirler.

Hani Chucky, Annabelle filmlerinde gördüğümüz içine kötü ruh kaçmış oyuncak bebekler vardı. Gerçekleşmeyeceğini bile bile geriliyordunuz, korkuyordunuz.

M3GAN ve benzeri filmler ile artık, robot oyuncaklardan gerçekten korkabilirsiniz. Programlayanın niyeti ne kadar masum olursa olsun, kod değiştirilebilir olduğundan katil oyuncaklar görmemiz yakın zamanda olasıdır.

Bir de yapay zekalı oyuncakları düşünün.

Biz insanoğlu genler + içinde bulunduğumuz ortam ile gelişiyoruz.

Yapay zekalı robotlarda öyle olacak. Gel de korkma!

Ve şunu da aklınızdan çıkarmayın, nasıl ki biz insanlar ölmemek için direniyoruz, yapay zeka da yok olmamak için direnecektir.

Benim Puanım: 7 /10

IMDB Puanı: 6,4 / 10

Yönetmen: Gerard Johnstone

Senaryo: Akela Cooper, James Wan

Ülke: ABD

Tür: Korku, Bilim Kurgu, Gerilim

Vizyon Tarihi: 13 Ocak 2023 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Müzik: Anthony B. Willis

Oyuncular: Allison Williams, Violet McGraw, Ronny Chieng, Amie Donald, Jenna Davis

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.