8 / 10, Aksiyon, Animasyon, Macera

Mavi Gözlü Samuray, Blue Eye Samurai

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Mavi Gözlü Samuray, Blue Eye Samurai anime filmi;

Dışlanmış, kurbanlık ilan edilmiş mavi gözlü yalnız bir samurayın intikam yolculuğunu anlatırken; aşağıdaki dersleri çok açıkça izleyiciye vermektedir;

Farklı olmak, farklı dünyaya gelenin sorunu değildir, farklılığı kabul edemeyenlerin, farklı olmayanların sorunudur.

Farklı her insan, çevresindekilere farklı şeyler katabilir. Herkesin birbirine benzediği, benzer hareket ettiği bir dünya düşünsenize?

Düşünemezsiniz!

İntikam hissini insanın içinde harlı kalmasını sağlayan; kendisini etkileyen bir haksızlığa maruz kaldığında, kurbanların veya kurbanlardan etkilenenlerin hayatları veya yaşama hevesleri ortadan kalkmışken, kurban edenlerin günlerini gün etmeye devam etmeleridir.

İntikam, ölüme bile meydan okuyan bir güçtür. İntikam gücünü kontrol edebilenin önünde durmak imkansızdır.

Ama intikam hırsı besleyen, intikam mücadelesinde onurunu ayaklar altına sermemelidir yani intikamında bir onuru vardır.

Aşılması imkansız görünen kalelerin en zayıf noktası; içerideki kadın, mal mülk, makam sevdalılarıdır. Eğer böyle insanlar yanındaysa kalen zayıftır, böyle insanları ilk fırsatta elemelisin. Eğer karşıda ise, bunları kendi çıkarın için kullanabilirsin ama işini gördükten sonra ilk fırsatta da elemelisin.

Başka ülkeler ile iş yapan, iktidar hırsı bürümüş olanlar şunu bilmelidirler ki; sana senden olmayan herkes maalesef senin düşmanındır. Zerre yardım alsan bile, bağımsızlığını kaybedebilirsin.

Geleneklere bağlı kalabilir bir insan, saygım var ama dünya gelişiyor, değişiyor; değişim ve gelişime karşı duranlar yok olmakla karşı karşıya kalmaya mahkumdur.

Mavi Gözlü Samuray, Blue Eye Samurai filmini https://www.netflix.com/title/81144203 adresinden izleyebilirsiniz…

Benim Puanım: 8 / 10

IMDB Puanı: 8,8 / 10

Yönetmen: Jane Wu

Senaryo: Michael Green, Amber Noizumi

Ülke: ABD

Tür: Animasyon, Aksiyon, Macera

Vizyon Tarihi: 03 Kasım 2023

Dil: İngilizce

Oyuncular: Alain Uy, Maya Erskine, Randall Park, Brenda Song, Cary-Hiroyuki Tagawa

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.