4 / 10, Aksiyon, Biyografi, Macera

Napolyon, Napoleon

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Napolyon, Napoleon filminde bahsi geçen, evet isim olarak, Fransız Devriminden sonra devrimin koruyuculuğunu yapan, savaş taktikleri dünya üzerindeki bir sürü askeri okulda okutulan savaş dahisi, kanunları başka ülkelerin anayasasına da eklenen Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart ama bana göre o bildiğimiz Napolyon Bonapart’tan çok çok uzak bir portre…

Napolyon, Napoleon filmi; Napolyon Bonapart’in başarısının neden sürekliliği olmadığı konusunu ele almış;

Napolyon, Napoleon filminde, Napolyon Bonapart’in başarısının sürekliliğinin olmamasının sebebi de, kendisi cephede iken, aklı, bütün hatalarına rağmen sevmeyi bir türlü bırakamadığı karısı için “acaba geride ne halt çeviriyor” diye düşünmesine bağlanmış.

Aklı geride kalan general bile olsa, eninde sonunda başarısız olur ve bir sürü insanı da kendi başarısızlığı yanında büyük bir hayal uğruna, hazırlıksız olarak, pisi pisine ölüme sürükler ki öyle olmuş ve savaş kariyeri boyunca Napolyon, savaşlarında, 3 milyon askerin ölümüne sebep olmuş. Dile kolay, 1800lü yıllarda 3 milyon erkek.

Napolyon, Napoleon filmi nezdinde Napolyon’a sormak isterdim; sen ki nam salmış bir generalsin, Fransa gibi bir ülkenin imparatoru da oldun, dünyanın yarısı kadın yarısı erkek iken, neden bir kadına bu kadar saplantı ile bağlandın?

Napolyon, Napoleon filmi bende, Napolyon Bonapart’ı, sempatizanları gözünde yerle bir etmek için çekilmiş gibi geldi.

Napolyon, Napoleon film fragmanı:

Napolyon, Napoleon filmini https://yts.mx/movies/napoleon-2023 adresinden indirebilirsiniz.

Benim Puanım: 4 / 10

IMDB Puanı: 6,5 / 10

Yönetmen: Ridley Scott

Senaryo: David Scarpa

Ülke: İngiltere, ABD

Tür: Aksiyon, Macera, Biyografi

Vizyon Tarihi: 24 Kasım 2023 (Türkiye)

Dil: İngilizce

Müzik: Martin Phipps

Oyuncular: Vanessa Kirby, Joaquin Phoenix

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.