şirinler 2
Aile, Animasyon, Bilgi Havuzu, Komedi, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Şirinler; Kim Kimdir?

Paylaş; başkaları da faydalansın!

şirinler 2Aktör Şirin, Anlatıcı Şirin, Aşçı Şirin, Aşık Şirin, Balıkçı Şirin, Bebek Şirin, Büyükanne ( Şirin ), Büyükbaba Şirin, Casus Şirin, Cesur Şirin, Cılız Şirin ( Çelimsiz ya da Zayıf ), Çevik Şirin, Çılgın Şirin, Çiftçi Şirin, Doktor Şirin, Duygusal Şirin, Ekonomist Şirin, Fırıncı Şirin, Gözlüklü Şirin, Güçlü Şirin, Hayalci Şirin, İzci Şirin, Kokuşuk Şirin, Korkak Şirin, Kral Şirin, Madenci Şirin, Meraklı Şirin, Mimar Şirin, Muhabir Şirin, Müzisyen Şirin, Nat ( Doğal Şirin ), Obur Şirin, Örgülü, Pasaklı Şirin, Ressam Şirin, Robot Şirin, Robot Şirine, Sakar Şirin, Simyacı Şirin, Somurtkan Şirin, Süpürgeci Şirin, Süslü Şirin, Şair Şirin, Şakacı Şirin, Şirin Baba, Şirine, Tembel Şirin (Uykucu), Terzi Şirin, Uçan Şirin ( ya da Havacı/Pilot Şirin ), Usta Şirin, Uykucu Şirin, Uyuşuk Şirin, Üşüyen Şirin, Vahşi Şirin, Yansıma Şirin, Yünlü Şirin, Azman, Balthazar, Chlorhydris, Gargamel, Hogatha, Koca Ağız, Miskin, Nemesis, Wartmonger’lar, Feathers, Homnibus, Johan ve Peewit, Pixies (Periler), Prens Gerard, Prenses Sabina, Puppy, Smoogle, Tabiat Ana, Zaman Baba

Aktör Şirin: Aktör, çok utangaç bir Şirindir.

Anlatıcı Şirin: Anlatıcı Şirin, sadece filmde görülür. Her olayı ve kişiyi anlatır.

Aşçı Şirin: Aşçı Şirin, adından da anlaşıldığı gibi Şirin Köyü’nün aşçısıdır. Yüzlerce yemek tarifi bilir ve pek çoğunu Şirinler için pişirir. Şirinler vejetaryen olduklarından yemeklerinde asla et kullanmaz, ama yemeklerinde genellikle yumurta vardır. Başında daima bir aşçı şapkası bulunur. Çizgi film serisinde Obur Şirin ve Aşçı Şirin, Obur Şirin adı altında tek bir karakterde toplanmıştır ve Aşçı Şirin’in görünümündedir.

Aşık Şirin: Aşık Şirin, Şirine köye geldiğinden beri ona aşıktır. Rüyalarında onu görür, ismini ağaçlara kazır ve “seviyor, sevmiyor…” diyerek papatya falları bakar. Şirine ona ters davrandığı zaman bütün gece ağlar.

Balıkçı Şirin: Balıkçı Şirin, köyde balık avlamakla uğraşan Şirindir.

Bebek Şirin: Bebek Şirin, mavi ay gecesinde, Şirin Köyü’ne bir leylek tarafından getirilmiştir. Bebeğin bazı sihirli güçleri vardır ve aynen küçük bir çocuk gibi konuşur.

Büyükanne (Şirin): Büyükanne (ya da Nanny), Büyükbaba’ nın eski bir arkadaşıdır. Büyükanne, çizgi filme bir kalede yüzyıllarca esir kalıp kurtarıldıktan sonra girer.

Büyükbaba Şirin: Büyükbaba Şirin (Orijinal çizgi romanda görünmez) Şirinler içinde en yaşlısıdır ve beş yüz yıl sonra tekrar Şirin Köyü’ne dönmüştür. Elindeki bastonun yardımıyla çok yavaş yürür. Uzun, beyaz bir sakalı ve sarı tulumu vardır.

Casus Şirin: Casus Şirin, sadece bir kez “Kral Şirin” adlı çizgi romanda görülür. Kral Şirin ile Şakacı Şirin arasında casusluk yapmıştır.

Cesur Şirin: Cesur Şirin, sadece filmde görülür. Genç bir şirin olmasına rağmen kahverengi sakalı ve kaşları vardır. İskoç eteği giyer ve korkusuzdur. Şapkasının ucunda tüylü bir topak vardır.

Cılız Şirin (Çelimsiz ya da Zayıf): Cılız Şirin, kendine pek saygı duymayan ve değersiz olduğunu düşünen bir Şirindir.

Çevik Şirin: Çevik Şirin, büyüyle gençleşerek Küçük Çevik Şirin’e dönüşmüştür. Sarı ve üzerinde fırtına bulutu yer alan bir tişört giyer.

Çılgın Şirin: Çılgın Şirin, sadece filmde görülür. Şirinler onu alarm gibi kullanır. Şirin şapkası ters tarafa yatıktır.

Çiftçi Şirin: Çiftçi Şirin köyde yaşayan ve tarla işleriyle uğraşan Şirindir. Tarlasında Şirinler için yiyecekler yetiştirir, hasat zamanında da organizasyondan sorumludur. Çiftçi Şirin koyu yeşil bir tulum ile tahta terlikler giyip samandan bir şapka takar.

Doktor Şirin: Doktor Şirin köyde yaşayan ve tıp ile sağlık konularında en bilgili Şirindir. Evinde pek çok tıp kitabı bulundurur ve hastalanan Şirinlerin tedavisini bu kitaptan yararlanarak yapar.

Duygusal Şirin: Duygusal şirin, en içe dönük ve duygusal Şirindir. Sürekli olarak, tabiatında var olan ve arkadaşları ile ailesinin onu anlayamaması düşüncesinden kaynaklanan bir üzgünlüğün etkisi altındadır. Duygusal Şirin’in hayatı anlaşılmak ve sevilmek için beklemekle geçer.

Ekonomist Şirin: Ekonomist Şirin, çizgi romanlar serisinde, köye getirdiği “para” kavramı ve sistemiyle önemli bir konumdadır.

Fırıncı Şirin: Fırıncı Şirin köyde yaşayan aşçıdır. Bir fırını yönetir ve Şirinler için taze ekmekler üretir.

Gözlüklü Şirin:  Gözlüklü Şirin, genelde yanlış şeyler yapmasına rağmen, kendini Şirin Köyü’nün en zeki Şirini olarak görür. Şirin Baba’dan sonra köyü yönetebilecek ikinci Şirin olduğunu düşündüğü de olur. Saçma fikirlerinden dolayı diğer Şirinler tarafından tekmelenerek köyden atıldığı sıklıkla görülür.

Güçlü Şirin: Güçlü Şirin, adından da anlaşılacağı gibi en güçlü şirindir. Kolunda kalp şeklinde bir dövme bulunur. Ağırlık kaldırıp, spor yapan bir şirindir. Evinde spor aletleri vardır.

Hayalci Şirin: Hayalci Şirin daima diğer yerlerde yaşamakla ilgili hayaller kurar. Hayalci, en çok Astronot Şirin olarak bilinir. Bir keresinde hayali olarak Swoofları kendi gezegenlerinde ziyaret etmiştir.

İzci Şirin: İzci Şirin (sadece çizgi filmde gözükür) şapkasının kenarında kırmızı bir tüy takıp elinde baston olarak kullandığı sopasıyla gözükür. Zeki bir gezgindir.

Kokuşuk Şirin: Kokuşuk Şirin yıkanmaktan nefret eden, bu durumdan dolayı da çok kötü kokan bir Şirindir. Bu koku başının üzerine sineklerin dolanmasına ve diğer Şirinlerin, özellikle de Şirine’ nin ondan kaçmasına neden olur. Bir keresinde Gargamel’i kötü kokusuyla engellemiş olsa da, diğer Şirinlerin baskısıyla banyo yapmış ve “Güzel Kokan Şirin’e dönüşmüştür.

Korkak Şirin: Korkak Şirin, en ufak bir şeyden bile hemen korkan çekingen bir Şirindir. Bazen küçük bir böcek, bazen de gök gürültüsünün sesi onu korkutmaya yeter. Bu özelliğinden ötürü diğer Şirinler tarafından korkutulmaktan asla kurtulamaz.

Kral Şirin: Kral Şirin, lider olma ve güç tutkusuyla yanıp tutuşan bir Şirindir.

Madenci Şirin: Madenci Şirin, köydeki madende çalışan Şirindir. Şirinlerin kullandığı metal eşyaların çoğu onun madeninden elde edilir. İrlandalı şivesiyle konuşur. Koyu mavi, eski bir ceket giyer ve metal bir işçi şapkası takar. Çizgi filmde, sarı eldivenleri ve Şirin şapkasının üzerindeki erimiş mum dışında diğer Şirinlerden bir farkı yokmuş gibi görünür.

Meraklı Şirin: Meraklı Şirin, daima her şeye burnunu sokar ve her şeyi bilmek ister. Aslında diğer Şirinlerin yaptıkları hakkında daha çok şey öğrenmek için işlerine engel olur ve bazen küçük problemler yaşanmasına sebep olur.

Mimar Şirin: Mimar Şirin, köydeki bütün mantar evleri tasarlayan Şirindir. Çizgi filmde, Mimar Şirin bir gökdelen inşa etmiş ve Şirinler bu gökdelene yerleşmiştir. Ama bir yangın gökdeleni yerle bir edince yine herkes Şirin Köyü’ne dönmüştür.

Muhabir Şirin: Muhabir Şirin, köyde yaşayan ve diğer Şirinlerle röportaj yapmaktan, sansasyonel haberler hazırlamaktan hoşlanan bir Şirindir. Haberlerini ve topladığı diğer malzemeleri kendi gazetesinde yayımlar.

Müzisyen Şirin: Müzisyen Şirin, müzik yeteneği pek elvermese de trompet çalmaktan özellikle hoşlanan, müzikle uğraşan bir Şirindir. Genellikle bir şey çalmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra durması istenir.

Nat: Nat de küçük Şirinlerden biridir. Koyu yeşil bir tulum giyip samandan bir şapka takar. Ayakları da çıplaktır. Nat hayvanlarla konuşabilir ve doğayla, çevreyle ilgili her şeye inanılmaz bir sevgi duyar. Aslında, “Doğal Şirin” (Natural Smurf) adında yetişkin bir Şirinken küçük bir Şirine dönüşmüştür.

Obur Şirin: Obur, adı üzerinde, Şirin Köyü’nün en obur şirinidir. Kek, pasta ve diğer Şirin yemeklerini yemekten çok hoşlanır. Obur Şirin genellikle Aşçı Şirin’in pişirdiği Şirin yemeklerini çaldığı için kovalanır. Çizgi film serisinde, Obur Şirin yemek yapmayı çok seven, fakat kendi yaptığı yemekleri sonunda yine kendisi yiyen aşçı şapkalı bir Şirindir.

Örgülü: Örgülü, Gargamel tarafından Şirine’ nin taklidi olarak yaratılmıştır. İlk başta kötü biri olan örgülü şirin sonra şirinler tarafından iyi biri haline getirilmiştir Örgülü çilli, kızıl örgülü saçlı küçük bir kız çocuğudur.

Pasaklı Şirin: Pasaklı Şirin kire, çöpe ve çürük meyvelere özel ilgi duyan bir Şirindir. Yüzü genelde bölüm bölüm çamurlu, şapkası topraklı ve yamalıdır. Pasaklının “Fly” (Sinek) adında evcil bir sineği vardır. Sinek onu tıpkı bir köpek gibi her gittiği yerde takip eder.

Ressam Şirin: Ressam Şirin, pek çok görsel sanatta yetenekli, başarılı bir ressamdır. Genellikle kırmızı bir ceket ve siyah bir kravat takarken görülür. Çizgi filmde Ressam, Fransız aksanıyla konuşur.

Robot Şirin: Robot Şirin, Usta Şirin tarafından yapılmış tahta bir robottur. Teknoloji ürünü olmasına rağmen Robot Şirin’inde duyguları ve değerleri vardır. Robot Şirin’in favori numarası şirin çileği yaprakları yiyip, onları tekrar sıcak şirin çileği çorbaları olarak Şirinlere vermektir.

Robot Şirine: Robot Şirine, usta şirin tarafından robot Şirin’e arkadaş olsun diye yapılmıştır. Saçları siyahtır.

Sakar Şirin: Sakar Şirin, yaptığı her işi mutlaka sakarlığıyla en az bir kez bozan, dikkatsiz bir Şirindir. Kaya koleksiyonu vardır. Sakarlığı yüzünden bu kayalarıyla da pek çok kez başına dert açmıştır.

Simyacı Şirin: Kendi büyülü ve kimyasal deneylerini yapmak gibi olağandışı bir hobisi olan bir Şirindir.

Somurtkan Şirin: Somurtkan Şirin, Şirin Köyü’nün asosyal Şirinidir. Genellikle “…dan nefret ediyorum” tarzında cümleler kurar. Yüzünde genelde uykulu ve mutsuz bir görünüm vardır.

Süpürgeci Şirin: Süpürgeci Şirin, Avustralyalı aksanıyla konuşan bir baca temizleyicisidir. Siyah ayakkabı ve pantolonlar giyer, siyah bir şapka ve kırmızı bir şal takar. Elinde de bir baca temizleme aleti vardır. Etrafına isten bir duman yayar. Bu duman herkesi ve her şeyi ise bular.

Süslü Şirin: Süslü, dış görünüşe çok önem veren, şapkasında pembe bir çiçekle dolaşan bir Şirindir. Günümüz terimlerinden metroseksüelliğin bir temsilcisi olarak görülür. Genellikle elinde bir ayna vardır ve bu aynada çok beğendiği kendi görüntüsünü sık sık öper.

Şair Şirin: Şair Şirin, Şirin Köyü’nde yaşayan sanatçı ruhlu bir şairdir. Zamanının çoğunu doğada şiirlerine malzeme arayarak geçirir. Bazen dizeler arasında uyak kurmakta zorlanır. Genellikle küçük kazalar geçirdiğinde daha verimli bir şair olur (Bir sabun kalıbına basıp düşmek ya da kafasına bir armut düşmesi gibi).

Şakacı Şirin: Şakacı Şirin, diğer Şirinlerle eğlenmekten zevk alan bir Şirindir. Daima aynı hileyi kullanır: sarı-kırmızı renklerde bir kutuyu kurbanına hediye olarak verir. Kutuyu alan Şirin, onu açtığında kutu siyah dumanlar çıkararak patlar ve Şirinin yüzünün ya da patlamanın şiddetine göre tüm vücudunun kararmasına neden olur.

Şirin Baba: Şirin Baba, Şirinlerin lideridir ve kırmızı kıyafetleri ile beyaz sakalı sayesinde diğer şirinlerden kolaylıkla ayırt edilebilir. Kötü bir durum söz konusu olduğunda Şirin Köyü’ndeki herkes Şirin Baba’ya danışır. Şirin Baba, büyü ve iksir yapımında oldukça başarılıdır.

Şirine: Şirine, Şirin Köyü’ndeki üç kızdan biri ve en eskisidir. Şirine, yüksek topuklu ayakkabılar ile etekli elbise giyer ve saçları sarı, kirpikleri uzundur. Olaylar karşısında diğer Şirinlerden daha hassastır. Pek çok Şirin, Şirine’ ye aşık olmuştur. Şirine, aslında Gargamel tarafından Şirinleri yok etmek için yaratılmıştır. Şirin Baba bir büyü yaparak Şirine’ nin iyi bir Şirin olmasını sağlar. Büyünün etkisiyle Şirine sarışın olur.

Tembel Şirin ( Uykucu ): Tüm Şirinler içinde en tembel Şirin, Uykucu Şirin’dir. Zamanının çoğunu, gece ya da gündüz, yatağında, hamakta ya da herhangi bir yerde uyuyarak geçirir.

Terzi Şirin: Terzi Şirin, köydeki bütün kıyafetleri yapan Şirindir. Sıklıkla bir iğneyle ya da boynunda asılı bir mezurayla görülür.

Uçan Şirin ( ya da Havacı/Pilot Şirin ): Uçan Şirin’in hayatta bir gerçek tutkusu vardır: uçmak. Uçmak için pek çok yol denemiştir. Çubuk ve tüylerden kanatlar yapmış, sıcak hava balonu kullanmış, hatta bir maya karışımı yemiştir. Bütün bu uğraşları kısa süreli sürmüş ve hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır. Günün birinde Usta Şirin ona kendi yaptığı basit bir uçak hediye edinceye kadar…

Usta Şirin: Usta Şirin, Şirin Köyü’nün tulum giyen ve kulağının arkasında daima bir kalem bulunan becerikli sakinidir. Köydeki onarım, tamir işlerinden sorumlu olmakla beraber sürekli yeni bir icat peşinde olan Usta, teknolojik bilgisiyle ön plana çıkmaktadır. Şirine ye aşıktır.

Uykucu Şirin: Uykucu Şirin de gençleşme iksiri içerek Küçük Uykucu Şirin’e dönüşmüştür. Olaylar karşısında pek de hevesli ya da meraklı bir Şirin değildir. Genellikle fazla rahattır ve gözleri de yarı kapalıdır. Kırmızı bir tişört giyip yana kaymış ve sarkmış bir Şirin Şapkası takar.

Uyuşuk Şirin: Uyuşuk Şirin, diğer Şirinlere göre anlama güçlüğü çeken bir Şirindir. Diğer Şirinler ondan bir şey istediklerinde, Uyuşuk bunu yanlış anlayarak başka bir şey getirir.

Üşüyen Şirin: Üşüyen Şirin, daima havanın soğukluğundan şikayetçidir. Sürekli olarak büyük bir şalla dolaşmasına rağmen durmadan titrer. Kat kat kalın giysi giymesine rağmen gripten asla kurtulamaz ve durmadan öksürür.

Vahşi Şirin: Vahşi Şirin, yapraklardan yapılmış bir elbise giyer. Tıpkı Tarzan gibi vahşi doğada yetişmiştir. Şirinler onun ne dediğini anlamazlar. Vahşi Şirin, hayvanlarla konuşabilir.

Yansıma Şirin: Yansıma Şirin, Süslü Şirin’in aynadaki yansımasıdır. Süslü Şirin’in aynasına düşen bir yıldırım, onu hayata getirmiştir.

Yünlü Şirin: Yünlü Şirin, koyunları kırparak yününden şapka ve kemerler yapar. Bu giysileri kendinden başka kimse kullanmaz. Teksas aksanı ile konuşmaktadır.

Çizgi Film Serisinin Kötü Karakterleri

Azman: Orijinal adı ile Azrail Gargamel’in kedisidir. Gargamel ona asla sevgi göstermese de, Azman daima sahibinin yanındadır. Azman’ın en önemli amacı Şirinleri yemektir ama asla başarılı olamamıştır. Gargamel’in şeytanî gülüşünü ondan sonra taklit eder.

Balthazar: Balthazar Gargamel’in babasıdır. Gargamel’den çok daha soğuk kalplidir ve Şirinlerden daha çok nefret etmektedir. Geniş bir kalede yaşar.

Chlorhydris: Chlorhydris, kendini dünya üzerinden sevgiyi silmeye adamış kötü bir cadıdır. Çok çirkin ve kaba bir kadındır.

Gargamel: Büyücü Gargamel, Şirinlerin baş düşmanıdır. Şeytani bir büyücü olmakla birlikte büyü yetenekleri çok kısıtlıdır, daha çok bir simyacıdır. Gargamel genellikle Şirinlerden çorba yapıp karnını doyurmak ya da Şirinleri büyüyle altına dönüştürmek için uğraşır. Siyah, eski ve yamalı bir cüppe giyer. Dişleri dökülmüştür. Çatısı samanlardan oluşan bakımsız bir kulübede, pirelerin ısırdığı kedisi Azman’la birlikte yaşar.

Hogatha: Hogatha kabaca Gargamel’in kadın hali olarak tanımlanabilir. Kötü, çirkin bir cadı olan Hogatha büyüleriyle Şirinlerin başına dert olur. Her büyü yaptıktan sonra çirkin ve şeytanî kahkahasını atmayı da ihmal etmez.

Koca Ağız: Koca Ağız, vücut ölçüleri küçük Şirinlerin başına pek çok dert gelmesini sağlayan bir devdir. Sık sık Gargamel’in evine gidip onun yemeklerini yer. Ona kim daha çok yemek verirse onun tarafına geçer (Şirinler ya da Gargamel). Koca Ağız’ın kız arkadaşı Koca Burun’dur.

Miskin: Miskin, Gargamel’in çırağıdır. Büyücüler Okulu’ndan kovulduktan sonra amcası Gargamel’le yaşamaya başlamıştır. Çok beceriksiz bir çıraktır.

Nemesis: Nemesis, uğursuz, felaket getirici, Gargamel’den çok daha güçlü, şeytanî bir büyücüdür. Şirinlere uzun ömürlerini kazandıran Uzun Ömür Taşı’nı çalmaya çalışır.

Wartmonger’lar: Wartmonger’lar, çamurda yaşayan ve Şirinlerin işlerini bozmaya çalışan kurbağa benzeri yaratıklardır. Wartmonger’ların lideri Kral Bullrush’tır.

Çizgi Film Serisindeki Diğer Karakterler:

Feathers: Feathers, Şirinlerin dostu, asil bir kuştur. Şirinlerin bir yerden başka bir yere gitmekte ve haberlerin iletilmesinde işine yarayan yararlı bir dosttur.

Homnibus: Homnibus, satranç oynamaktan büyük zevk aldığı Şirin Baba’nın yakın arkadaşlarından biridir. Puppy’yi Şirinlere hediye olarak veren de o’dur.

Johan ve Peewit: Johan, Orta Çağ’da, Avrupa’da küçük bir krallığın şövalye silahtarıdır. Daha sonradan şövalyeliğe yükselmiştir. Kralını şiddetle savunur. Birkaç yıl sonra Peewit adlı bir cüceyle tanışır ve birbirlerinin en iyi arkadaşları olurlar. Sihirli flütü almak için uğraştıkları sırada Şirinlerle tanışırlar. Çizgi filmde, sadece krallıklarında geçen bölümlerde yan karakterler olarak ekrana gelirler.

Pixies (Periler): Periler, çoğu dişi olan, kanatlı insanlar görünümünde yaratıklardır. Onları yakaladıktan sonra kanatlarını koparıp hizmetçileri yapmaya çalışan Wartmoger’lardan korkarlar. Önceleri, bir Wartmonger’dan daha kötü olabilecek tek şeyin bir Şirin olduğunu düşünmektedirler. Şirinler onları Wartmonger’lardan kurtardıktan, periler de Şirinlerin kırmızı gözlü ve kıllı canavarlara dönüşmediklerini anladıktan sonra Şirinlerle iyi arkadaş olurlar.

Prens Gerard: Prens Gerard, Şirinlerin arkadaşı genç bir prenstir. Sonradan kral olur. Şirinler, Prens’in tacını çalmaya çalışan halası Bayan Imperia’yı engellemişlerdir.

Prenses Sabina: Prenses Sabina, Prens Gerard’ın krallığında yaşayan genç bir kızdır. İsmi belirtilmeyen kralın, Sabina’nın babası ya da dedesi olması muhtemeldir. Bu kral Şirinlerin varlığından da haberdardır. Bayan Barbara’nın yanında dikiş dikip çay demlemeyi öğrenen kızıl saçlı bir kızdır. Johan’ın iyi arkadaşı, Prens Gerard’ın akrabasıdır.

Puppy: Puppy bir köpek gibi görünmek üzere yaratılmış sihirli bir yaratıktır. Şirin Baba’ya Homnibus tarafından hediye edilmiştir. Bebek Şirin, Puppy’nin boynunda sihirli kutuyu açmış ve onun gerçek sahibi olmuştur. Puppy küçük Şirinlerin iyi ve sadık bir dostudur, onları Gargamel’in kedisi Azman’dan korur.

Smoogle: Smoogle, Nanny’nin evcil hayvanıdır. Magenta renkli bir tavşandır. Nanny onu taparcasına sever ve onun küçük bir koruyucusu olarak bilinir.

Tabiat Ana: Tabiat Ana, doğa olaylarından sorumlu bir büyücüdür. Pek çok sihirli asası vardır. Şirinlerin, özellikle de Şirin Baba’nın yakın arkadaşıdır. Zaman Baba’yla da çok eskiye dayanan bir dostluğu vardır.

Zaman Baba: Zaman Baba, beyaz saçı ve sakalı olan, zamanı kontrol edebilen yetenekli bir büyücüdür. Şirinlerin ve Tabiat Ana’ nın iyi arkadaşıdır.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

4 thoughts on “Şirinler; Kim Kimdir?

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.