kargocu
Son Yazılar, Uyarı

Kargonuz Var Dolandırıcılığı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bu mesaja sakın inanmayın!

Telefon dolandırıcıları tarafından kullanılan yöntemlerin arasına bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar artık yöntemleri arasına kargo mesaj sistemini dahil etti.

dolandırıcılıkta kargo devri

Cep telefonuna ‘H102715 nolu kargonuz adresine teslim edilememiştir. Verilen numarayı arayıp gönderici firmadaki bilgilerinizi güncelleyerek kargonuzu teslim alınız’ gibi bir mesaj gönderilerek kendilerinin aranmasını sağlayan dolandırıcılar telefon abonelerini kandırıyor.

Sizden habersiz birisi size bir kargo gönderdiyse bile, kargo şirketleri size adresinizi güncelleyin diye mesaj atmazlar.

Verilen numarayı arayan abone ise, kargo adresini güncellemek için dakikalarca hatta bekletilerek, dakika üzerinden ücretlendiriliyor. Uzun süre yetkili kişiye bağlanmayı bekleyen vatandaşlar ise, birkaç denemeden sonra kandırıldığını ancak anlıyor.

Numarayı aramanın dakika bedelinin ise 900’lü hatlarla eşdeğer olduğu öğrenildi.

Uzmanlar vatandaşları, telefon veya adrese gelen postaları gerekli kontrolleri yapmadan harekete geçmemeleri konusunda uyardı.

Benim notum:

İnsanımız kendi kazandığından daha fazlası ile elde edebileceği ürünlere sahip olma alışkanlığına sahip.

Bu zaafı bilen fırsatçılar her telefon numarasına olta atarak balıkları avları yapmaya çalışıyorlar ve tabi ki tuzağa yakalanan da oluyor.

Peki bu telefon numaralarını illa ki bir telefon operatörü tahsis ediyor değil mi? Ve bu tahsis sen kazan bende kazanayım ilkesi üzerine kurulu çünkü karşıda aranan telefon astronomik ücretli ve açılı kaldıkça tahsis edilen kişiye hak etmediği bir para kazandırıyor.

Hadi insanımız bu tuzağa düştü, düşmeye de devam ediyor, düşecek de… telefon operatörlerinin bu konuda hiç suçu yok mu?

Bu numaraların tahsis eden ve tahsis edilen kişi yada kişiler tespit edilip şöyle ibreti alem olsun diye kallavi bir cezaya çarptırılsalar görün bakın bir daha böyle bir şey yapmaya cesaretleri olabiliyor mu!

Ulaştırma Bakanlığı, her şey elinizin altında, hadiyin göreve…

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.