kuş adam
Komedi, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Kuşçu, Oscar 2015 Adayı

Paylaş; başkaları da faydalansın!

birdmanKuşcu ya da atmaca karakteri ile başarıyı yakalayıp daha sonrasında gönlünde yeri bulunan ve içinde hep bir uhde olan tiyatroya adım atarak orada da başarılı olmak isteyen fakat başına da bin türlü şey gelen oyuncunun hikâyesini anlatıyor kuşçu filmi.

Kuşçu (Michael Keaton tarafından canlandırılan Riggan Thomson) egosu yüksek bir adam. Kendisine yöneltilen haklı ya da haksız ufacık bir eleştiriye dahi tahammülü yok. Ve ne yazık ki hep böyle insanları bulur ya; provalar sırasında yaşanan bir talihsizlik sonucu bölgenin kendisini bir şey zanneden başarılı ve başarılı olduğu kadar da küstah bir tiyatro oyuncusu (Edward Norton tarafından canlandırılan Mike Shiner) ile aynı tiyatro eserinde aynı sahneyi paylaşmak zorunda kalır.

Kuşçu, yeni misafir oyuncunun yeteneğinin gölgesinde kaldığını ve tiyatro oyununun baş rolünü ona kaptırdığı düşüncesindedir.

Diğer taraftan ne kızıyla ne de eski eşiyle arası iyidir…Onlar da Riggan Thomson’un egosunun iyice gün yüzüne çıkmasını sağlayacak ortamı oluşturmakta üstlerine yoktur.

Egosu ya da başarıyı yakaladığı karakter olan kuşçu kendisini bu konuda sürekli doldurmaktadır.

Hadi haDİ HADİ…

Birdman filmindeki tiyatroda sahnelenen eserin – oyunun adı: What We Talk About When We Talk About Love, Aşk hakkında konuştuğumuz zaman ne hakkında konuşuruz…

Birdman filmindeki tiyatroda sergilenen eserin – oyunun yazarı: Raymond Carver’dir

Oscar adaylıkları: En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu (Michael Keaton), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Edward Norton), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu  (Emma Stone), En İyi Özgün Senaryo, En İyi Görüntü Yönetimi, En İyi Ses Miksajı, En İyi Ses Kurgusu

Oscar’da, kategorilerinde aday gösterilen bütün filmleri izledikten sonra değerlendirme yapacağım. Benim 2015 Oscar değerlendirmelerimi https://www.omurokur.com/2015/01/2015-oscar-odullerini-kim-kazanir/adresinde okuyabilirsiniz…

Benim Puanım: 10 / 10

IMDB Puanı: 8,4 / 10

Vizyon Tarihi: 27 Şubat 2015

Yapımı: 2014 – ABD

Tür: Komedi

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Michael Keaton ,  Zach Galifianakis ,  Edward Norton ,  Andrea Riseborough ,  Emma Stone

Senaryo: Alejandro González Iñárritu ,  Nicolás Giacobone ,  Alexander Dinelaris

Yapımcı: Hoyt David Morgan ,  Molly Conners

Diğer Adı: Atmaca, Cehaletin Beklenmeyen Erdemi

Paylaş; başkaları da faydalansın!

4 thoughts on “Kuşçu, Oscar 2015 Adayı

  1. I just want to say I am newbie to blogs and absolutely enjoyed you’re website. More than likely I’m likely to bookmark your website . You definitely come with very good article content. Thank you for revealing your web page.

  2. Somebody essentially help to make severely posts I might state. This is the first time I frequented your web page and up to now? I amazed with the analysis you made to create this actual publish extraordinary. Fantastic activity!

  3. I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.