yüksek tansiyon
Gerilim, Gizem, Korku, Sinema Felsefesi, Son Yazılar

Yüksek Tansiyon

Paylaş; başkaları da faydalansın!

yüksek tansiyon posterFilm, iyi arkadaş ve acımasız katil olmak üzere çift kişiliğe sahip bir lezbiyen kızın son seri cinayetini konu alıyor.

Film içerisinde bir sürü bağlantı kopukluğuna sahip mesela;

Lezbiyen cani kız başkasının evine gitmesine rağmen, filmin başında şoför koltuğunda oral sex yaptırdığı kızın başını dışarı attığı eski püskü kamyondan bozma araba o eve nasıl geldi?

Eski püskü kamyonu araba ile takip ediyordu, o arabada ise kamyonu kim kullanıyordu. Kendisi daha öncesinden hoşlandığı arkadaşını o yere götürdüyse, benzin istasyonuna nasıl geldi?

Kurbanın göz açısından kamera çekiminde neden kızın ikinci kişiliğinin görüntüsü geliyor, o açıdan kızın kendi görüntüsünün olması gerekirdi!

Tamam kabul ediyorum dissosiyatif bozukluklarda hasta yaşadığı olayları hatırlayamayabiliyor ama filmin ara bağlantıları çok eksik. Keşke filmin akışında, olay psikopat katil olarak başkası üzerinden devam etseydi, çift kişilikli lezbiyen ve saplantılı kıza bağlanması filmi öldürmüş.

https://youtu.be/BeWLc4UdL8s

Benim Puanım: 4 / 10

IMDB Puanı: 6,8 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,7 / 10

Yapımı : 2003 – Fransa

Tür : Gerilim , Gizem , Korku

Süre: 89 Dak.

Yönetmen : Alexandre Aja

Oyuncular : Cécile De France , Philippe Nahon , Maïwenn , Oana Pellea , Franck Khalfoun

Senaryo : Alexandre Aja , Grégory Levasseur

Yapımcı : Robert Benmussa , Alexandre Arcady

Diğer Adı : High Tension

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Yüksek Tansiyon

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.