Gerilim, Kişisel Gelişim, Sinema Felsefesi

Spotlight

Paylaş; başkaları da faydalansın!

spotlight-PosterEskiden Uğur Dündar ın hazırlayıp sunduğu araştırma haber programı Arena vardı. Gündemi meşgul eden yolsuzlukları, düzenbazlıkları her açıdan ve bütün içeriği ile inceleyerek, olayın kanıtları ile birlikte olaya karışan her kim varsa (ki olaya karışsın kim olduğu önemli değildi; bir cumhurbaşkanı bile olabilirdi) ifşa eder ve adalete teslim ederdi.

Benzer programlardan perde arkası,

Ya da Saadettin Teksoy’un Teksoy Görevde’si…

Şimdilerde ise ucundan kıyısından ünlü olmuş ya da siyasetin önemli bir mertebesinde ya da sözü meclisin havasından koklamış biri ile fotoğraf çektirmiş birinin hakkında bir haber yap bakalım ne oluyor? hooooopppppp paldır küldür içeriye… Dışarı çıktığında ise süt dökmüş kedi gibi oluyor dil mahkumları.

Habercinin görevi halkı aydınlatmaktır yeri gelir üzerine köpekler saldıracaktır ama o köpeği ısırmaktan korkmayacaktır.

Bu filmde; şeytanın buyruğuna nefsini teslim ederek bütün dinlerde yasak edilmiş olan gayri meşru ilişki, homoseksüellik ve çocuk istismarı yapan rahiplerin ve bu olayla bağlantılı üst düzey devlet görevlilerinin foyası ortaya çıkartan bir haber ekibinin gerçekten yaşanmış hikayesini anlatmaktadır.

Film için hazırlanmış kendi tanıtımı: 2001 yılında The Boston Globe gazetesi, Marty Baron’ı (Liev Schreiber) editör olarak işe alır. Baron bir gün gazetede pedofil bir rahiple ilgili bir haber görür. Bunun üzerine gazetenin araştırmacı haber ekibi Spotlight’ın başındaki Robby Robinson’ı (Michael Keaton), bölgedeki kiliselerde uzun süredir devam eden çocuk tacizi iddialarıyla ilgili araştırma yapmaya yönlendirir. Spotlight’ın usta gazetecileri, soruşturma derinleşip daha fazla bilgiye sahip oldukça, konunun sadece Katolik Kilisesi’nin üst düzey yetkililerine değil, devlet kurumlarının da önemli kişilerine uzanan bir ağ oluşturduğunu farkeder. Ancak hasıraltı edilen dosyaları gün yüzüne çıkarmadan önce büyük baskılara göğüs germeleri gerekecektir.

Benim Puanım: 9/ 10

IMDB Puanı: 8,2 / 10

Sinemalar.com Puanı: 8 / 10

Vizyon Tarihi: 29 Ocak 2016

Yapımı : 2015 – ABD

Tür : Gerilim

Süre: 128 Dak.

Yönetmen : Thomas McCarthy

Oyuncular : Rachel McAdams , Mark Ruffalo , Liev Schreiber , Michael Keaton , Stanley Tucci

Senaryo : Thomas McCarthy , Josh Singer

Yapımcı : Steve Golin , Nicole Rocklin

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.