Sinema Felsefesi

En Cesur Poz En Cesur Sahne

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Güç veya tehlikeli bir işe girişirken kişinin kendinde bulduğu güvene cesaret denir. Kişi eğer cesareti ile işi eyleme dönüştürdüğünde cesur denir.

Son zamanlarda magazincilerin sözlüğüne dahil olan “cesur” kelimesi ne kadar sözlük anlamını yansıtmaktadır?

Bilmem kim fotoğraf çektirirken cesur poz verdi…

Bilmem kim oynadığı dizi ve/veya filmde cesur sahnelerde yer aldı.

Arkadaşlar bırakın yaw; orasını burasını kendisi ile nikahı olmayan birilerine göstererek ve/veya nikahı olmayan birisi ile vücut vücuda çırılçıplak temas ederek (farz edelim ki içine sokma/çıkarma olmasa dahi) vücudunun tüm namahrem organlarını (meme, vajina) bütün çıplaklığı ile nikahı olmayan birilerine izlettirerek ahlaksızlık sergilemek ne zaman cesaret ile eş anlamlı oldu. Bu hareketi yapanlar nasıl cesur olabilirler? Aşağılayıcı gözlerle bakılan hayat kadınları ile cinsel organlarını sergileyen ve/veya cinsel birleşme sahnelerinde yer alanların arasındaki fark nedir? Ünlü olmaları mı? Tarifelerinin yüksek olması mı?

Bir önceki paragrafta bire şey dikkatinizi çekti mi? Sadece kadınlara ait namahrem organları yazdım! Peki neden sadece kadınlara ait namahrem organları yazdım?

Çünkü erkeğin pozuna/sahnesine değil sadece kadının pozuna/sahnesine cesur dendiği için. Yani diğer bakış açısı ile yaklaşırsak magazin sözlüğünde kadınlar meta olarak kullanılmaktadır. İkinci sınıf vatandaş gibi görünmektedir. Aç, göster, izlet, ünlü ol, para kazan… Yok böyle ahlaksızlığa cesur diyerek prim yaptırmak.

Yazın internete video porno, sex veya kafanızdaki pozisyon ismini bakın bakalım kaç milyonlarca CESUR? kayıt ile karşılaşacaksınız; burada size her şeyini gösterecek şekilde ilişkiye girenler o zaman cesaret ötesi bir şey yapıyorlar yani kahramanlar!

Oysa bu görüntüleri / görüntüye sahip olanları eleştirirsiniz, ayıplarsınız, çocuğunuzu bu görüntülerden uzak tutmaya çalışırsınız… Neden? Cesur diye bilindik bir kişinin fotoğrafına, sahnesine  bakmamazlık/izlememezlik yapmıyorsun o ki!

Bu tür pozlardan ve sahnelerden cesur diye bahsedilmesi, bazı çocukların karşılarındaki kişiden bir yerlerini göstermelerini ve izledikleri dizilerden filmlerden sahnelerden etkilenerek aynısını yapmayı istemelerine, yapmayanları “korkak” şeklinde itham edip karşısındaki kişi üzerinde baskı kurup psikolojilerinin bozulmasına neden olabilmektedir. Ya da daha fazla dayanamayıp, magazin haberlerindeki gibi, ki normal haber programlarında bile aynı sıfatlar ile magazin haberleri mevcut, korkak denilmesin diye bir yerlerini açıp göstermesine daha ileri gidip fotoğraflarının çekilmesine daha da ileri gidip cinsel birleşmeye kadar gidebilmektedir. Burada biter mi? Bitmez!

Fotoğraflar/Sahneler daha sonra kayıt altına alınır ve tehdit olarak kullanılır…

Paranoyakça bir düşünce mi diyorsunuz? Yaşanmadı mı! Yaşanmıyor mu!

Ya da sosyal medyada, takipçi sayısını artırabilmek için ya da tuzağına kapıldığı birisine, nasıl olsa cesurluk diye kendi çıplak fotoğrafını değişik açılar ile çekip çekip paylaşanlar yok mu?

Ateşli sevişme sahnesi denilsin, yürek hoplatan poz denilsin ama “cesur” gibi sıfatlar kullanılmasın.

Bir dizi, bir film ya da bir kişi cinsellikle bir yerlere geleceğine hiç gelmesin.

Cesur kimdir biliyor musunuz; savaşan asker polis cesurdur, akan trafikte yavru bir kediyi yol üzerinden ezilmekten kurtaran cesurdur, alev alev yanan bir yerden can kurtarmak için kendi canını feda eden itfaiyeci cesurdur, karşısındaki kişinin ne kadar parası olursa olsun yaptığı suç ise ona karşı diğerleri ile aynı davranan savcı ve hakim cesurdur… Kendi canı kendi makamı pahasına insanlığa hizmet eden cesurdur!

Türkiye’nin sinema sektörünün bir döneminden bahsedeyim; Yeşilçam’ın çok kişi izlesin diye cinsel ağırlıklı filmlere geçtiği dönemlerde, bu sektöre adım atmayanların filmleri hala izlenirken, o sektörde boy gösterenler yok olup gitmişlerdir…

Vücudunuzun namahrem yerlerini sadece nikahlı olduğunuz helalinize gösterin. Eşiniz ile hayal gücünüz ölçüsünde  her türlü cinsel birleşmeyi yapabilirsiniz. Bunu başkasının izlemesini ister misiniz?

Dizilere, filmlere, namahrem yerlerini açan kadınlara… sırf cinsellik yüklü sahneleri nedeniyle prim yaptırmaya HAYIR!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.