Gerilim, Sinema Felsefesi

Parçalanmış, Split

Paylaş; başkaları da faydalansın!

İnsanoğlu olarak olağanüstü yaratıklarız. Bizim gibi başka hiç bir canlı yok. Bizim gibi, bir kimliğimiz varken kendimiz dışında birisi olmak için maske üstüne maske takan da…

Sağlıklı olduğunu, iyi bir ortamda büyüdüğünü iddia ederek, sana başka, başkasına başka maske takanların olduğuna bizzat şahit olduğumuz günümüzde; doğuştan beyin anomalisi olan ya da kötü bir çevrede bulunup yaşamaya çalışanların beyinlerinin, kendini kılıktan kılığa sokarak kendi koruma mekanizmasını geliştirmesi yadırganmamalı!

Peki sağlıklı bir insan neden maske ile dolaşır?

Kişilik bölünmesi yaşayan karaktere hayat veren James McAvoy filmi film yapmış; rol değilde adeta kendisini yaşıyor…

Kendini, ama hiç tereddüt etmeden, ne olarak düşünürsen o olursun!

Bir insan içinde 23 farklı karaktere ev sahipliği yapabilir mi? Beynin içindeki bağlantılara sahip bir bilgisayarın ancak dünya büyüklüğünde yer kaplayacağını düşünürsek neden olmasın!

Film bitmedi!

Devamı daha sıkı olacağa benziyor…

Vizyon Tarihi: 17 Şubat 2017

Yapımı : 2016 – ABD

Tür : Gerilim

Süre: 117 Dak.

Yönetmen : M. Night Shyamalan

Oyuncular : James McAvoy , Anya Taylor-Joy , Haley Lu Richardson , Jessica Sula , Betty Buckley

Senaryo : M. Night Shyamalan

Yapımcı : M. Night Shyamalan , Jason Blum

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Parçalanmış, Split

  1. I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and really enjoyed this web blog. Most likely I’m want to bookmark your blog . You absolutely come with very good article content. Cheers for sharing with us your web page.

  2. Excellent blog here! Also your web site quite a bit up very fast! What host are you the usage of? Can I get your associate hyperlink to your host? I want my website loaded up as fast as yours lol

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.