Tarihi, Uyarı, Vatan için

16 Temmuz’un Tarihimizdeki Yeri

Paylaş; başkaları da faydalansın!

16 Temmuz 2016 Tarihinde, 15 Temmuz 2016 tarihinde özellikle asker içerisine sızdırılmış bir takım hainler tarafından başlatılan darbe girişimi, Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile Türk Vatandaşının ve vatansever güvenlik kuvvetleri mensuplarının karşı dik duruşu ile bastırılmıştır…

16 Temmuz 1922 yılında, 26 Ağustos 1922 yılında başlayacak olan Büyük Taarruzdan önce, Mustafa Kemal başta olmak üzere, imzaladığı Mondros Ateşkes Antlaşması ile elinde kalan tüm her şeyini kaybetmiş Osmanlı İmparatorluğu’nun anlaşma öncesi elinde kalan topraklarının bağımsızlığı için mücadele eden ileri gelenlerin bir araya geldikleri Anadolu ve Müdafaa-i Hukuk Grubu toplantısında Mustafa Kemal doğal başkan, Ali Fuat (Cebesoy) Paşa ise Grup Başkanı oldu. “Misak-ı Milli” temel ilke kabul edildi!

16 Temmuz 622 yılında, Hazreti Muhammed (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) ve beraberindeki ilk Müslümanlar, hicretlerini tamamlayıp Medine’ye vardılar: ”Hicri Takvim”in başlangıcı!

Tarih uluslar için tekerrürden ibarettir… Tarihin tekerrür edeceği zamanda yönetim kimin elindeyse onun borusu öter… O zamandan sonra o ulusun geleceği yöneten iyi ise iyi olur, yöneten kötü ise kötü olur!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.