Gizem, Korku, Sinema Felsefesi

Gece Gelen, It Comes at Night

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Virüs, salgın, yürüyen ölüler gibi dizi ve filmlerin sayısı son dönemlerde bayağı arttı. Neden? İyi para kazandırdığı için mi!

Dünyanın, dünyada ki olayların gelişiminde söz sahibi ülkelerin içinde adeta Nuh’un Gemisi’ni andıran yer altı depoları inşa edildi. Bu depoların içinde, özellikle kimyasal, nükleer, biyolojik olacağı düşünülen ve Albert Einstein’in “bu savaştan sonra insanlar çatalla kaşıkla savaşırlar” dediği 3. Dünya Savaşı’nın sonrasında belli bir süre yetecek kadar gıda, tekstil gibi ürünler, her türlü bilim alanındaki gelişimin kayıtları, hayvan ve bitkilere ait DNA örnekleri… vb. bulunduğu söylenmektedir…

Peki bu depolar herkesi barındırabilecek midir? Tabi ki hayır! Bu depolar seçilmiş insanlar içindir. Nüfusun çok arttığı ve dünya kaynaklarının bu kadar nüfusa yetmeyeceği düşünülmektedir. Yani sözde seçilmiş insanlar kendi varlıkları için dünya üzerindeki diğer kendilerine göre işe yaramaz insanın hayatlarını sona erdireceklerdir.

Bu filmlerin amacı izleyenleri üzerinde algı yaratarak, bu tür olaylara hazırlamak ve içinde bulundukları durumu kabullenmelerini sağlamaktır.

Filmin insanın zihnine kazımaya çalıştığı düşünce; ailenden başkasına güvenme, ailenden başkasına yaşam hakkı tanıma. Kimse kavun değil ki; koklayarak iyi mi kötü mü anlayabilesin… O halde kimseye güvenme. Kimseyi çevrende yaşam olanağı tanıma. Çevrende var olacak her kişi, yaşamının devam etmesini sağlayacak  ihtiyaç malzemelerin için bir sömürgendir. Çevrene kimseyi yaklaştırma yani kendini sömürtme.

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 6,5 / 10

Sinemalar.com Puanı: 6,1 / 10

Yapımı : 2017 – ABD

Tür : Gizem , Korku

Süre: 91 Dak.

Yönetmen : Trey Edward Shults

Oyuncular : Joel Edgerton , Riley Keough , Carmen Ejogo , Christopher Abbott , Mick O’Rourke

Senaryo : Trey Edward Shults

Yapımcı : David Kaplan

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.