Kitap

Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat, Stefan Zweig

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir kadının yaşamından yirmi dört saat derken; sabah 07.00!da kalkar, elini yüzü yıkar, kahvaltı hazırlar, dişlerini fırçalar, elbise dolabını açıp sabah daha önce yaptıklarının toplamından daha uzun bir süre ne giyeceği konusunda düşünür, saçlarını tarar, makyajını yapar, giydiği kıyafetine uygun çantasını alır ayakkabısını girer…. öğle… akşam… gece… yatak… sevişme… uyku sabah saat:07.00 Anlatılmıyor tabi ki:)

Kitabın ismi biraz garip olmuş. Daha açıklayıcı bir isim bulunabilirdi. Neyse bu isim bulmaya şimdilik kafa yormayacağım.

Daha önce ne okuduğum ne de izlediğim bir şeyde kumar bağımlılığının, kumar tutkusunun zararlarının ve kaçırttığı fırsatların Stefan Zweig’in Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat adlı bu kitabındaki kadar etkileyici anlatıldığına şahit olmamıştım.

Alkış alkış alkış.

Kitaptan çıkartılabilecek diğer bir öğreti: yardıma ihtiyacı olduğunu gördüğün birilerine karşı Allah’a dua et, et ama kendininde o kişiye yapabileceğin bir şey varsa yap; Vicdanın rahat olsun.

Ve tutku’yu şöyle anlatıyor Stefan Zweig bu kitabında…

Tutku; senin kim olduğunu, ne olduğunu, geçmişinden ve hayatından neler kaybedebileceğinin bilincinde belki de bir hiçin peşinden sürükleyen senin hissettiğin tüm eksikliklerini tamamlayan duygudur!

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat, Stefan Zweig

  1. I simply want to tell you that I’m newbie to weblog and certainly enjoyed your website. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You surely have wonderful writings. Regards for sharing your web-site.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.