Savaş, Sinema Felsefesi

Dunkirk

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bu gibi filmleri izlerken,  bir kere daha, kendi ülkemin tarihini hiçe sayan yönetim tayfasından nefret ettim. Çünkü elin oğlu dediğimiz adamlar, belkide hiç yaşanmamış ya da yaşanmış ama çok ucuz kahramanlıkları bile tüm dünyaya olağanüstü bir gayretin zaferiymiş gibi gösterirken, bizimkiler şeytan icadıymış gibi kendi gerçek tarihi zaferlerini kendi milleti için beyaz perdeye aktarılmasına ön ayak olmadıkları için…

Bu filmde asker olmayan normal İngiliz vatandaşlarının kendi askerlerini nasıl kurtardıkları konu edilmekte. Halbuki …Balkan Savaşları’nda, Çanakkal Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs Barış Harekatı’nda biz Türkler değilmiydik asker normal vatandaş el ele zafer elde eden?

İzleyin… İzleyin… İzleyin de; kendi tüm dünyanın bildiği zaferlerle dolu tarihini bütün insanlara izletemeyen bir ülkeye sahip olduğumuz için utanın ve düşünün ne yapabiliriz?

Benim Puanım: 4 / 10

IMDB Puanı: 8,2 / 10

Sinemalar.com Puanı: 7,3 / 10

Vizyon Tarihi: 21 Temmuz 2017

Yapımı : 2017 – ABD , İngiltere

Tür : Savaş

Süre: 106 Dak.

Yönetmen : Christopher Nolan

Oyuncular : Tom Hardy, Cillian Murphy, Mark Rylance, Aneurin Barnard, Kenneth Branagh

Senaryo : Christopher Nolan

Yapımcı : Christopher Nolan, Emma Thomas

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Dunkirk

  1. I just want to mention I’m new to weblog and really enjoyed your web site. Probably I’m want to bookmark your website . You actually come with tremendous well written articles. Appreciate it for sharing with us your web page.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.