Kişisel Gelişim

Önemli Olan Önündeki Engel Değil, Yanında Kim Olduğudur

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yukarıdaki görüntü 300 Spartalı adlı filmden. Bu filmde Sparta Kralı Leonidas ile birlikte 300 kişilik bir ordunun Kendini Tanrı ilan eden İran’ın devasa ordusu’na karşı vermiş olduğu mücadele anlatılmaktaydı. Savaşçı gibi savaşçı 300 Spartalı bir arada, hep birlikte İran Ordusu ile başarılı bir şekilde savaşıyordu. Ama geride bıraktıklarının dünya zevkleri için kendilerinin mezarını çoktan kazdıklarının farkında değillerdi:(

Başlıkta da yazdığım gibi “önemli olan önündeki engel değil, yanında kim olduğudur.”

Hz. Muhammed (Allah’ın selamı O’nun üzerine olsun) kendisine ilk inanan 313 kişilik ordusu ile ilk savaşı olan Bedir Savaşı’nda 1000 kişilik düşman ordusunu bozguna uğratmadı mı!

Anadoluyu bize yurt haline getiren Alparslan Malazgirt Savaşı’nda, Müslüman Türklerden oluşan 50.000 kişilik ordusu ile 200.000 kişilik farklı yerlerden toplanmış Bizans ordusunu yenmedi mi! 

Birinci Dünya Savaşı’nda Çanakkale Cephesi’nde, dönemin en güçlü ülkeleri olan İngiltere, Fransa, İtalya’nın en güçlü zırhlıları ve silahları bizim karşımızda dize gelmedi mi!

Ve daha nice, sayıca az olup da kat kat fazla ordulara karşı kazanılan zaferleri yazmıştır tarih.

Yani karşındakinin ne kadar güçlü olduğu ve o zamana kadar yenilmez olduğu önemli değildir. Önemli olan senin ve yanındakilerin birbirinizi ne kadar iyi tanıdığınız ve birbirinize ne kadar güvendiğinizdir.

Yakın bir tarihte Bayern Münih ile Beşiktaş’ın Şampiyonlar Liginde eleme maçı var. Kurada  Bayern Münih rakip olarak çıktığından beri, hadi Avrupa ülkelerini anlıyorum ama Türkiye’mizin diğer takımlarının taraftarları da “Beşiktaş, teşekkürler, buraya kadarmış:)” sözleri söylüyorlar. Bunları söyleyenler bence Beşiktaş’ımızın bu sene gösterdiği başarıyı çekemiyorlar.

Futbol sahada 11 kişi ile oynanan bir takım oyunudur. Biz takım olup takım oyunumuzu oynarsak; kazanırız.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

One thought on “Önemli Olan Önündeki Engel Değil, Yanında Kim Olduğudur

  1. I simply want to tell you that I am very new to blogging and site-building and actually savored you’re web-site. Very likely I’m planning to bookmark your website . You really have fabulous stories. Kudos for sharing your web-site.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.