Kişisel Gelişim

Formula 1, 2021, Final Yarışı, Ekipler İçin Harika Dersler

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2021 sezonu Formula 1 yarışlarının finalini,

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’deki 5,2 kilometrelik Yas Marina Pisti’nde 58 tur sonunda az önce bitirdik,

Bayağı yıl aradan sonra ilk defa izledim,

İzleme sebebimde son yarışa 2 agresif, 2 hızlı, 2 kazanmak için her şeyi yapan pilot Mercedes-AMG’den Lewis Hamilton ile Red Bull Racing Honda’dan Max Verstappen’in aynı puan ile girmiş olmasıydı.

Sıralama turlarında da 1. ve 2. sıraya yerleştiler…

Start sonrası Hamilton öne geçti, farkı açmaya başladı

  1. sıra Lewis Hamilton
  2. sıra Max Verstappen
  3. sıra Max Verstappen’in takım arkadaşı Sergio Pérez

Pit Stoplar yapıldı; Hamilton yine Verstappen’in önünde ama Verstappenin takım arkadaşı Perez’in arkasında,

Perez agresif sürüş ile Hamilton’u yavaşlatarak Verstappen’in yaklaşmasına olanak sağladı. (BİRİMİZ HEPİMİZ HEPİMİZ BİRİMİZ İÇİN, ÖNCE TAKIM)

Hamilton yine hızlı giderken… kural gereği sanal güvenlik aracı devreye girdi, hızlar %40 azaltıldı, geçmek yasaklandı, Verstappen pite girerek yeni lastik setleri taktı, fark kapandı…

Sanal güvenli aracının devreden çıkması ile Hamilton yine farkı açmaya başladı, Hamilton pite girmedi,

Tam artık şampiyon Hamilton olacak derken; bitime 5 tur kala, diğer pilotların dürüş güvenliğini tehlikeye atacak bir kaza meydana geldi ve güvenlik aracı piste girdi… (DEREYİ GÖRMEDEN PAÇAYI SEVAMA DEMİŞ ATALARIMIZ, SON DÜDÜK ÇALMADAN SON DAMALI BAYRAK SALLANMADAN MÜCADELE BİTMEZ)

Verstappen pite girdi yumuşak hız lastiklerini taktı (TAKIM TAKTİĞİ, YA HEP YA HİÇ)

Hemen arkasında Hamilton’ın ekibi de pit hazırlığı yaptı, konuşmalardan anladığım kadarı ile pit ekibi pite çağırdı Hamilton u ama,
Hamilton şimdi girersek kaybederiz dedi ve yıpranmış sert lastiklerle yarışa devam etti… (TAKIM OLMA BİLİNCİNE YAKIŞMAYAN, BEN BİLDİĞİMİ OKURUM HAREKETİ)

Güvenlik aracı çekildi,

Son bir tur,

Yumuşak hız lastiklerini takan Verstappen, yıpranmış ve korumak zorunda olduğu lastiklerle devam eden Hamilton’u rahatça geçti ve 2021 FORMULA 1 ŞAMPİYON’u oldu.

İşte ekip ile uyum içinde olup olmamanın getireceği sonuç açısından, takım olma ruhu olarak ders çıkarılabilir diye, defalarca izlenmesi, dinlenmesi gerekli bir yarış olduğunu düşünüyorum.

Verstappen’in ki cephden daha çok masa başındaki akıl ile kazanılmış bir zafer.

Hamilton’un ki ise cephede ne kadar iyi olursa olsun, masa başında kaybedilmiş bir şampiyonluk.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.