Animasyon, Komedi, Macera, Sinema Felsefesi

Bekle Bizi Vahşi Doğa, Back to the Outback

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Yazı : Bekle Bizi Vahşi Doğa, Back to the Outback
URL : www.sinema.guru/2021/12/bekle-bizi-vahsi-doga-back-to-the-outback/
Gönderildi : 12 Aralık 2021, 15:02
Yazar : Ömür OKUR
Etiketler : Aaron Pedersen, afiş, Aislinn Derbez, akrep, analiz, Angus Imrie, animasyon, örümcek, Charmaine Bingwa, Clare De Chenu, değerlendirme, Diesel La Torraca, eleştiri, Eric Bana, film, fragman, Gia Carides, Gregory Lessans, Guy Pearce, Harry Cripps, Isla Fisher, Jacki Weaver, Keith Urban, kertenkele, koala, Komedi, konusu, Kylie Minogue, Macera, Miranda Tapsell, poster, Rachel House, Rupert Gregson-Williams, sinema, summary, Tim Minchin, vahşi, vahşi hayvanlar, Wayne Knight, yorum, yılan
Kategoriler : Animasyon, Komedi, Macera

Doğası gereği, ihtiyacı olduğunda – yani acıktığında avlanan, avını diğer sürünün en güçsüzünden seçen, sürüsüne yeteri alanın dışındaki alanları sahiplenmek için cinayet işlemeyen canlılara VAHŞİ demek ne derece doğrudur?

İnsanlar onlara VAHŞİ yakıştırmasını yaptığı için onlar VAHŞİdir.

Ama asıl VAHŞİ olan, ihtiyacı olandan veya ihtiyacından fazlasına sahip olabilmek için, kendi türü de dahil diğer canlılara dünyayı yaşanacak yer olmaktan çıkaran İNSANLARDIR!

Kendi hakkı olmayan topraklara, askeri harekat ile yağmalayarak sözde özgürlük götürdüğünü söyleyip, diğer tarafta vatan toprağını savunmaya çalışanlara VAHŞİ TERÖRİST denildiğini defalarca gördük, görmeye de devam ediyoruz.

Hayvanlar yeri kafesler değildir, kendi doğal ortamlarıdır.

Biz nasıl ki demir parmaklıklar arkasına girmemek için suç işlemiyoruz; hayvanlar demir parmaklıklar arkasına girecek ne suç işlemişlerdir?

Her canlı kendi çemberi içerisinde hareket ettiği sürece özgürdür, bu özgürlüğü dünya üzerinde bozan tek canlı insanlardır.

Hayvanları doğal yaşam ortamlarından koparmayalım.

Her canlının yaşam hakkı vardır.

Benim Puanım: 6 / 10

IMDB Puanı: 6,6 / 10

Yönetmen: Harry Cripps, Clare De Chenu

Senaryo: Harry Cripps, Gregory Lessans

Ülke: Avustralya, ABD

Tür: Animasyon, Macera, Komedi

Vizyon Tarihi: 10 Aralık 2021 (Avustralya)

Dil: İngilizce

Müzik: Rupert Gregson-Williams

Seslendirenler: Jacki Weaver, Guy Pearce, Isla Fisher, Rachel House, Eric Bana, Wayne Knight, Kylie Minogue, Diesel La Torraca, Gia Carides, Angus Imrie, Aaron Pedersen, Tim Minchin, Keith Urban, Charmaine Bingwa, Miranda Tapsell, Aislinn Derbez

Bu yazı için bir yorum ekle: www.sinema.guru/2021/12/bekle-bizi-vahsi-doga-back-to-the-outback/#respond

Paylaş; başkaları da faydalansın!

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.