Kişisel Gelişim

Stephen Hawking Kısa Zamanına Rağmen Tarihteki Yerini Aldı

Paylaş; başkaları da faydalansın!


Stephen Hawking teorik fiziğe yapmış olduğu katkıları, konunun hakimi ilgili yerlerden okuyabilirsiniz. Ben Stephen Hawking’in ne yaptığına odaklanmıyorum. Benim odaklandığım nokta; vücudunun yaşamsal fonksiyonlarını devam ettiren organları hariç diğer tüm faaliyetlerini sıfırlayan bir hastalığa yakalanmasına rağmen, kendisinin dünyaya katabileceği noktada kendisine engel koymaması, kimsenin de Stephen Hawking’i bir engelli olarak görmemesidir. 

Burada insanların birbirine yaptıkları şey, dünyaya gelmiş bir yaşama saygı göstermeleridir. Dini açıdan baktığımızda Stephen Hawking bir ruhtur. Bedeni ise dünyada kendisine sağlanmış bir vasıta. Stephen Hawking’in ruhu bedeninden ne elde edebiliyorsa onu sonuna kadar kullanmıştır.

Stephen Hawking’in ruhuna saygı gösteren çevresindeki diğer insanlarda ellerinden ne geliyorsa yaparak, Stephen Hawking’in bedeninin yerine getiremediği şeyler için vasıta geliştirmişler veya aracı olmuşlardır.

Sağlıklı olmalarına şükretmesi ve başarıya yürümesi gerekirken yapmayanların, oflayanların, puflayanların, ne kendilerine ne de çevresindekilere saygı göstermeyenlerin Stephen Hawking’in ve çevresinde bulunanların davranışlarından çıkartacakları çok büyük ders vardır.

Yazdığım şeyler bazıları için havada kalabilir. Stephen Hawking’in hayatından bir kesiti; özellikle sağlıklı bir insandan, hastalığı nedeniyle hareket edemez bir duruma geçişini ve yaşadığı zorlukları konu alan Her Şeyin Teorisi – The Theory of Everything filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Paylaş; başkaları da faydalansın!

2 thoughts on “Stephen Hawking Kısa Zamanına Rağmen Tarihteki Yerini Aldı

  1. Selamiun Aleyküm, Hocam kolay gelsin sizden bir ricam olacak;- şu mikro işlemci programlamalar elektroniğin temel mantığını unutturuyor gib,i mikro işlemcisiz temel devreler hakkında bir yayınınız kanalınız varmı? veya uygun bir bölüm açabilirmisiniz?

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.